HV71 inledde Smålandsderbyt borta mot Växjö Lakers på ett liknande sätt som premiärmatchen i onsdags borta mot Linköping.

Det vill säga hög forechecking, ständig press på motståndarbackarna och ett högt tempo på skridskorna. Den här gången blev dock inte den taktiken lika lyckad. Växjö, som begick hemmapremiär, skapade ett flertal heta lägen i inledningen av matchen och tog sedan också ledningen då Calle Rosén klappade på ett skott från blå efter en tekning i HV-zonen.

En stund senare kom 2–0-målet. Tuomas Kiiskinen visade prov på fin känsla då han på volley slog in pucken bakom Fredrik Pettersson–Wentzel.

Annons

HV71 fick till en viktig reducering när bara 31 sekunder återstod av en ganska underhållande förstaperiod. Lawrence Pilut körde på egen hand in i Växjös zon och serverade Filip Sandberg som styrde pucken i nät.

En bit in på den andra perioden kom HV71:s kvitteringsmål – och det var ett snyggt sådant. Pucken gick som på ett snöre mellan Pär Arlbrandt, Ted Brithén och Martin Thörnberg. Den sistnämnde gjorde målet, och har därmed noterat nio fullträffar på säsongens nio första matcher. Kort efter det såg HV71 till att ta ledningen också då Anton Bengtsson tryckte in pucken bakom Joacim Eriksson. Bengtssons mål blev den andra periodens sista.

Efter lite drygt sju minuters spel av den tredje perioden åkte Simon Önerud på ett matchstraff efter en hård tackling mot Växjös Adam Brodecki. Men ett vilt kämpande HV71 redde ut det fem minuter långa numerära underläget. I stället kom hemmalagets kvitteringsmål, genom Liam Reddox, med tre minuter kvar av den tredje perioden.

– Första perioden tycker jag att de var lite hetare, sedan kom vi ut starkt i den andra och gjorde det väldigt bra, även om det trubbades av något på grund av alla utvisningar, säger Johan Lindbom och fortsätter:

– Tredje var en jämn historia, men det är klart att sju minuter boxplay är tufft. Vi tappade Anton Bengtsson (klev av efter att ha täckt en puck) inför den tredje perioden och sedan fick Simon utvisningen, det är två av våra defensivt starka killar som får mycket tid i boxplay. Killarna gjorde det ändå bra och vi hade chanser att avgöra på slutet. Men tyvärr inte.

Matchen gick till förlängning och där tog Dennis Everberg chansen när den dök upp och dunkade in extrapoängen till Växjö. Och därmed fick HV nöja sig med en pinne den här gången.

– Vi tar med arbetsinsatsen, som var väldigt bra, säger Johan Lindbom.

SHL