Enligt Maria Bielke von Sydow är det andra bokmässan som anordnas på hemmaplan. Stadshotellet tycker hon är en bra plats att ha den på eftersom litteratur inte håller sig inom något speciellt område utan ska vara tillgänglig för alla.

Vill inspirera

Mässans utställare

Katarina Schlawe Holmberg- husmorskomik, Klimateriekärringens kåserier.

Bosse Heindorff- Älskad..

Mässans utställare

Katarina Schlawe Holmberg- husmorskomik, Klimateriekärringens kåserier.

Bosse Heindorff- Älskade Vetlanda kommun.

Elisabeth Westlund- hur poesin/texterna hittar till mig.

Maria Bielke von Sydow- Skrivande röster 2.

Holger Nilsson- Ett strövtåg i min hembygd i tid och rum.

Roland Hallgren- Om rytmens betydelse för liv och kultur.

SmåBUS- om småbus och kommande barnboksfestival.

Inger Maria Johansson- Hur min dröm om att skriva blev verklighet.

Bosse ”Bildoktorn” Andersson- bilar i litteraturen.

Själv släpper hon sin andra bok ”Skrivande röster 2” som är en fortsättning för alla som gillar att skriva och vill ha tips, och som kanske också mött lite motgångar på vägen.

Bosse Bildoktorn är en riktig veteran på området. Han har släppt 21 böcker genom åren och kommer att sälja sin ”Whiskeyresan” under bokmässan.

Annons

— En resehandbok där whiskeyn går som en röd tråd, berättar Bosse Bildoktorn som besökte Skottland första gången 1975 i sin jakt på bästa whiskeydestilleriet.

Bilar i litteratur

Men när han själv talar under bokmässan, efter att ha presenterat och intervjuat de olika utställarna, så blir ämnet ”bilar i litteraturen”.

— Jag upplever mig som en missionär, brobyggare, säger Bosse Bildoktorn som menar att det finns böcker för alla som är bilintresserade.

— Nobelpristagaren John Steinbeck ägnar ett helt uppslag i boken ”Öster om Eden” åt hur man startar en T-Ford.

Det har blivit en tradition att han varje år, sedan tio år tillbaka, på bokmässan i Göteborg talar i detta ämne för fordonselever från Kungsbacka. Kanske kan han få någon som annars inte läser böcker att just göra detta, om bilar och motorer finns med. Nu får också folk på hemmaplan tips i ämnet.

Nio utställare finns på plats denna lördag och utöver att prata om sina egna böcker så ska de berätta om glädjen av att skriva och läsa. Bokmässan är ett sidoarrangemang till Hälsomässan som pågår på Biblioteksgatan och i Gallerian nu på lördag.