En julinspirerad version av Lena Philipssons Kärleken är evig kickade igång premiären av Jul i stan. En något febrig Stewe Jonsson hälsade alla välkomna och presenterade kvällens artister och medverkande, bland dessa Patrik Strandh, Jonas Hernborg, Jacob Byskén, Emilia Lindberg och Näsbykören.

Nytt för i år är även Nässjöbandet Sally sound, bestående av Jane Mainwaring, Frida Larsson och Emma Friman. Och såklart intog Stjärngossen Tony scenen och lockade fram stora skrattsalvor.

— Det börjar faktiskt likna jul, säger Stewe Jonsson, och lämnar över scenen till Jonas Hernborg som sjunger klassikern Nu börjar det lika jul.

Bjöds på klassiker

Alla föreställningar är utsålda och ungefär 1 300 personer kommer att se Jul i stan, som kör för sjunde året i rad. Under kvällen spelades klassiska låtar som Ser du stjärnan, White Christmas, När juldagsmorgon glimmar och I vår vackra vintervärld.

Värma frusna själar

Annons

Men det bjöds även på inte allt för vanliga inslag, så som Stjärnbarn, Un enfant est ne, och Peter Hedströms egenskrivna låt Öppna hjärtats dörr.

— Så här års är det ganska mörkt och kallt ute, och man kan tända ljus och ha det mysigt. Men det finns många människor som fryser inombords, och då kan en liten sång värma en frusen själ, säger Peter Hedström på scenen när han berättar om låten.

Alla lika mycket värda

Årets barnartist Ida Hugosson bjöd på varma julkänslor vid framträdandet av låten Stjärnbarn.

— Det handlar om att alla barn är lika mycket värda och att Gud älskar alla barn lika mycket, säger hon innan hon tar ton.

En överraskning bjöds det även på under kvällen innan pausen. Vid introduktionen av Stilla natt berättades historien om julafton under första världskriget då ett eldupphör gavs och soldater från båda sidor klev ur skyttegravarna och firade jul tillsammans.

Ljud från bomber och skott fyllde Withalasalen innan Ida Hugosson åter framträdde på scenen helt klädd i vitt, och bakom henne slöt två soldater upp från var sin sida och utbytte paket.

Jul