Det bjöds på allt från magi och akrobatik till snubblande clowner och fartfyllda jongleringskonster när Cirkushoppet besökte Granbackens asylboende på tisdagen.

— Det är alltid så nervöst när man ska anordna sådana här saker Tänk om det inte kommer någon, sa Catharina Larsson på Granbackens asylboende innan showen skulle börja.

Nervositeten visade sig dock snabbt vara helt obefogad. Varenda stol i ”badhuset” var full av stora som små åskådare som glatt beskådade cirkusartisternas ena upptåg efter det andra.

Cirkushoppet är ett samarbetsprojekt mellan Clowner utan gränser och Cirkus Cirkör som finansieras genom Postkodlotteriet. Genom att åka runt mellan landets asylboenden vill man skapa glädje och framtidstro hos människor som har sökt skydd i Sverige.

— Jag tror att det här är ett tacksamt avbrott i vardagen för de som bor här på Granbacken. Skratt och glädje är väldigt viktigt, sa Catharina Larsson.

Efter föreställningen fick alla, liten som stor, testa på olika cirkuskonster, och några vågade till och med testa att gå på lina.