Klippet som lades upp i veckan, med namnet "Om hela världen var från Kalmar", har exploderat på Youtube, Facebook och Instagram.

I klippet pratar Gustav "Gurra" Karlsson spanska, engelska, tyska och italienska - men med kalmardialekt och igenkänningen hos många är hög.

Detta är bara så klockrent fantastiskt bra eller Dog av skratt, du är så bra! är bara några av de kommentarer som haglar in på nätet.

Förut har Gustav "Gurra" Karlsson rönt stora framgångar bland annat med imitationen av deltagare i "Bonde söker fru" men denna gång är det alltså en hyllning till den karaktäristiska kalmardialekten.

Gustav Karlsson är uppvuxen i Vetlanda men bor sedan en tid tillbaka i Stockholm. När tidningen ringer upp Gustav "Gurra" Karlsson är han förvånad över spridningen.

Annons

- Det var en överraskning att det blev så stort, oväntat att det skulle ta fart på det här sättet. Förut har jag kört vanliga meningar med olika dialekter, men nu ville jag ta det ett steg längre och göra något komiskt av det, säger Gustav Karlsson mest känd som "Gurra".

Hur kommer det sig att det blev just kalmaritiska i detta klipp?

– Jag har föräldrar som är från området och har släkt där neråt i trakterna kring Kalmar och på Öland så jag har hört den talas mycket, säger Gustav.

Hur kom du på idén?

– Vissa idéer kommer bara till en och det kändes som kul grej att pröva.

Vad har du fått för reaktioner på klippet?

– Genomgående tycker folk att det är en kul grej. Jag överdriver lite såklart men folk tycker att det är en kul och lättsam grej. Det förvånar mig faktiskt lite att det inte kommit något negativt, trodde kanske att någon skulle tyck att jag gjorde narr av kalmaritiska.

Vad är det svåra med att göra denna typ av klipp?

– Jag hör stora skillnader på ganska litet avstånd. Det finns de som pratar om en småländsk dialekt men den finns ju inte, det är stora skillnader på små avstånd. Det svåra är att särskilja de små skillnaderna.

Gustav forsätter att berätta att för honom är det tydlig skillnad på hur man pratar i Västervik jämfört med i Oskarshamn men att det blir svårare att höra de skillnaderna i trakter där man inte rört sig lika mycket, om man exempelvis skulle imitera dialekter norr ut.

Vad sysslar du med förutom denna typ av klipp?

- Just nu jobbat jag främst med att läsa in radioreklam, dubba film men prio ett är att kommentera sport.

När vi kan förvänta oss liknande klipp nästa gång står inte klart. Det beror på när inspirationen och en bra idé dyker upp helt enkelt, berättar Gustav.

– Jag vill inte urvattna denna grej. Det ska bli kul och man måste känna att det kan bli bra.