Vetlanda-Posten

Annons

SD vill se ett nytt Dackeuppror: "Regeringen ska avsättas till varje pris"

SD vill se ett nytt Dackeuppror: "Regeringen ska avsättas till varje pris"

Följ med in i värmen när länets sverigedemokrater träffade Jimmie Åkesson. Möt politikerna som både föraktar etablissemanget och är på väg att bli en del av det. Som hyllar sammanhållning och saklig debatt samtidigt som de häcklar motståndarna. Möt politikerna som älskar ett land i fritt fall.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Liberalerna: Behövs 100 nya boendeplatser för äldre: "Har litat på siffrorna"

Liberalerna har skickat in en motion om att bygga fler platser inom särskilt boende där man hävdar att det behövs minst 100 nya särskilda boendeplatser till 2024. Beräkningen som partiet refererar till är dock oklar, men Rune Solid (L) menar att han vill lyfta frågan.

Så jämställt är nya fullmäktige - endast C har fler kvinnor än män

Nu står det klart hur Vetlandas nya kommunfullmäktige kommer att se ut de kommande fyra åren. Men hur jämställd är gruppen av politiker och hur ser det ut inom partierna? Vi gör en djupdykning i nya fullmäktige.

Så tycker politikerna om förskolan vid Melavägen: ”Jag tycker inte det är ansvarsfullt”

Henrik Tvarnö (S) tror att förskolan vid Melavägens förlängning blir Sveriges finaste. Jan Johansson (VF) menar att kostnaderna kommer skena iväg och vill bromsa förslaget. Nu får allmänheten säga sitt.

Misstänkte elevens advokat: ”Beviskravet på sannolika skäl uppfylls inte”

Den våldtäktsmisstänkte eleven anser inte att den preliminära bevisningen i målet är tillräcklig för att han ska vara på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en lärare på ett gymnasium på Höglandet.
Av den anledningen yrkade mannen att hovrätten – omedelbart – skulle försätta honom på fri fot.

Allt fler prenumererar på våra tidningar - stort intresse för lokal journalistik

För första gången på flera år ökar antalet prenumeranter inom SmT-gruppen. Allt fler läsare är beredda att betala för att få ta del av den lokala journalistik som tillhandahålls av Tranås Tidning, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen.

LISTA: Snyggast och fulast i elitserien - "Hade namnet varit Clownerna"

Speedwaysäsongen lider mot sitt slut.
Nytt för den här säsongen var bland annat att samtliga lag införde gemensamma lagställ. Vi har suttit ned och tagit en titt på designen för att utse elitseriens snyggaste och fulaste dräkter.
Allt från stilrent till clowndräkt är juryns bedömning på de olika lagen.

Carlsson Löfdahl efter beslutet: ”Känns speciellt”

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) var med och röstade bort statsminister Stefan Löfven. Det parlamentariska läget är svårt, men det kommer att lösas på ett bra sätt enligt Eksjöpolitikern.

Andreas Bergh bjuder på dansbandslåtar

Under onsdagskvällarna bjuds det på livemusik på restaurangen Bar och ät. Vetlandabon Andreas Bergh är en av dem som står för underhållningen.
— Jag sjunger leende guldbruna ögon och låtar av Sven-Ingvars, säger Andreas Bergh.
Artikel 2 av 9
Liberalerna: Behövs 100 nya boendeplatser för äldre: "Har litat på siffrorna"
Tillbaka till startsidan