– Förra året ville jag inte åka hit, men jag tror att jag talar för många på mässan, när jag säger att man efter förra årets diskussioner om Nya Tider och NMR är ganska lättad över att äntligen kunna börja prata om litteratur igen, säger Anders Rydell, när han intervjuas i Smålands litteraturpodd.

I avsnittet berättar han om framgångarna med böckerna "Plundrarna" och "Boktjuvarna" som har har nått en världspublik och getts ut i 35 upplagor på 19 språk. Bland annat har det amerikanska förlaget Penguin valt att satsa på den svenska författaren och han har bjudits in att förläsa på Library of Congress i Washington.

Samtidigt känner han en oro för den minskande utgivningen av sakprosa:

– Den här utgivningen minskar samtidigt som att vi har en allmän debatt om "fake news" och faktaresistens, säger Anders Rydell.

Om du är inne på vår sajt, så kan du lyssna på hela intervjun i spelaren ovan. Läser du i appen, så hittar du poddavsnittet här: Avsnitt 15: Anders Rydell

Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund samt Hall Medias biträdande livechef och sociala medieansvarig Sophia Magasanik. I länkarna nedan kan ni lyssna på några av Litteraturpoddens tidigare avsnitt, men ni hittar fler genom att söka på podden på vår sajt eller där du annars hittar poddar.

Annons

Här kan du läsa mer om Bokmässans program 2018.

Relaterat: Katarina von Bredow i litteraturpodden: Inga ämnen är för kontroversiella
Relaterat: Smålands Litteraturpodd #10 – mellan hopp, förtvivlan och dystopier