Johan Löfstedt kommer inte att medverka på onsdag när Vetlanda BK spelar första träningsmatchen mot Villa/Lidköping. När han är tillbaka vet han inte själv och av läkarundersökningen som genomfördes för hans skadade knä på måndagskvällen blev han inte mycket klokare.

– Jag har inte fått alla svar riktigt, varken till det bättre eller sämre. Det är ganska oförändrat och inte har jag själv heller blivit klokare. Det är som det är, det är en skada på inre ledbandet och det krävs lite rehabiliteringsträning framöver, säger VBK-kaptenen.

Fick du någon tidsram av läkarna, när ska du kunna vara tillbaka?

– Jag får inga direkta svar just nu. Vi ska prata med olika typer av sjukgymnaster och folk som är duktiga på att ta fram program. Kristian Thalin är också inblandad i detta och det kommer att bli ett skydd framöver som jag får lära mig att spela med. Vågar inte uttala mig om när jag är tillbaka, vi får se hur rehaben går sen om det kommer att ta en, två eller tre månader eller två veckor vet jag inte för jag får inga direkta svar.

Annons

Du är inte med på onsdag då när det drar igång, men är det lite vecka till vecka som gäller?

– Nej, det är jag verkligen inte. Vi får se den närmaste tiden när jag kan spela igen.

LÄS MER: Löfstedts ledband är av

Rehabiliteringsträning drar igång redan på tisdagen.

– Får ha en bra dialog med experterna och sen vet man inte hur snabbt man läker men det är ledbandet som är skadat och det ska kunna läka av sig själv, sedan vet man aldrig hur fort det går.

– Känner mig ändå lugn i båten eftersom att det förmodligen inte är något korsband eller någon minisk som har gått av. Knäet har fått sig en rejäl smäll och det är lite skadat här och där.

Är det risk för att du tvingas stå vid sidan när ni spelar seriepremiären?

– Det är som sagt svårt att säga och jag vill inte ge varken mig själv eller någon annan några förhoppningar. Det är sex veckor dit och mycket som kan hända i positiv riktning fram till dess vilket ändå är skönt. Sen har jag lärt mig av egen erfarenhet när man har kommit tillbaka efter skador att man inte ska på det för snabbt, så jag känner ingen stress kring det. Bara jag är ”fit for fight” när jag väl är tillbaka. Sedan spelar det egentligen ingen roll om det är till world cup, seriepremiären eller tre matchen in, bara jag är frisk då.