Myresjö/Vetlanda gjorde vad de kunde – besegrade Assyriska. Men samtidigt på Skogsvallen fick Högsby oavgjort mot Nässjö FF, vilket räckte för HIK. Myresjö/Vetlanda missar kvalspel mot division 2, på sämre målskillnad än just Högsby.

Snabba Fakta

Myresjö/Vetlanda FK-Assyriska IK 3-1 (3-1)

Mål, MVFK: Viktor Lager, Elliot Borge, Albin K..

Snabba Fakta

Myresjö/Vetlanda FK-Assyriska IK 3-1 (3-1)

Mål, MVFK: Viktor Lager, Elliot Borge, Albin Karlsson.

Publik:

– Vi gjorde vad vi skulle i dag och har gjort det bra i höst. Egentligen har vi gjort det bra hela året, men har ett par plumpar som vi grämer oss över, säger Glenn Lennartsson.

– Nu kan vi inte göra så mycket åt poängtappen i början av säsongen, tyvärr.

Lennartsson passerade i början av säsongen 500 matcher för klubben. Om det blir någon fortsättning nästa år, är oklart.

– Vi får se, jag vet inte riktigt. Det är mycket som ska stämma in, jag får tänka på det lite senare. Men det är inget beslut som är taget.

MVFK-tränaren Fredrik Hult var nedstämd efter söndagens drabbning.

– Riktigt tråkigt att vi åker på målskillnad. Tänker tillbaka på en del matcher i våras där vi spelade bra men inte lyckades avgöra matcherna. Vi har gått elva matcher nu utan förlust och jag grämer mig främst över matcherna mot Kuddby och Malmslätt. Samtidigt hade vi kanske inte varit i den här positionen om vi inte hade fått jaga, säger han.

Hult tycker att laget gjort det så pass bra att de borde ha nått kvalplatsen.

Annons

–Vi är värda den. Jag tycker att det är riktigt surt det här. Samtidigt tycker väl Högsby att de också är värda den. De har gjort det bra, de har tagit poäng och gjort mål. Det är bara att önska dem lycka till.

Är det någon spelare som aviserat att de inte är kvar nästa säsong?

– Nej, vi har varit i kvalstrid här nu och har inte velat lägga för mycket fokus på det. Vi kommer att sätta oss ned med spelarna och diskutera framöver.

– Men vill man spela på högsta nivå här runt omkring så är det hos oss. Vi har visat de två senaste åren att vi är det bästa laget på Höglandet.

Hult själv har ett år kvar på sitt kontrakt, han vet vilka spelare han vill förstärka med till nästa säsong.

– Jag har gett dem (sportgruppen) en lista på nyförvärv som jag tycker passar in i vårt sätt att spela fotboll.

Vad för spelartyper söker du?

– Det beror på vilka som är kvar. Sen är det ju så att bra fotbollsspelare alltid är välkomna. Jag kan inte gå ut med något namn. Men vi får titta på vad vi kommer att få behålla och vad vi kommer att behöva efter det.

Trots besvikelsen så gjorde MVFK en riktigt bra match hemma mot Assyriska. Den första halvleken var en av lagets klart bästa på hela säsongen.