– Vi har ingen formellt misstänkt, men vi jobbar på ärendet och jag tror att vi kommer att få tag på mannen, säger Jens Andersson, gruppchef för polisens utredningsenheten i Eksjö.

– Vi ska nog hitta honom och kunna prata med honom. Sen vad det leder till och om det räcker till rättegång är för tidigt att säga. Vi har hört målsägande, men vet inte exakt vad som har hänt, tillägger Andersson.

Området spärrades av

Ärendet kom till polisens kännedom natten till onsdagen den 19 juni. Ett område vid Storegårdsskolan spärrades av, under några timmar, i samband med polisens tekniska undersökning.

– Vi misstänker att det är en brottsplats, sa Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i region Öst, till tidningen då.

Förhoppningen var att kunna säkra spår, framförallt dna, på platsen. Våldtäkten ska ha skett utomhus.

Överfall?

I Eksjö har det de senaste veckorna ryktats det om att det rörde sig om en ren överfallsvåldtäkt.

– En våldtäkt är klart ett överfall i sig, men det är inte något ”Hagamannenfall”. Hon har inte gått på gångstingen på väg hem och helt plötsligt, från ingenstans, blivit överfallen och indragen i en buske, kommenterar Andersson.

– De hade en kontakt innan detta skede, tillägger han.

Har det haft en relation och känner varandra på annat sätt?

– En kontakt.

Polisen är i övrigt mycket förtegen kring händelsen, som rubriceras som våldtäkt. Detta med hänvisning till den pågående utredningen.

Annons

– Jag vill inte påverka utredningen, de inblandade kan ju läsa det här, säger Jens Andersson.

Kvinnan, målsäganden, fördes efter händelsen till sjukhus för undersökning och vård.

Relaterat: Polisen utreder våldtäkt – två män anhållna
Relaterat: Gymnasiechefen om misstänkta våldtäkten vid skolan