Det var femte gången som sockenrådet anordnade vintermarknad i Näshult och allt fler hittar till den lilla marknaden där det finns det mesta. Allt från fårskinn till trådkorgar, ekologiska salvor, varm äppelmust och till och med en vedeldad badtunna och bastu.

Flest knallar fanns det intill bygdegården som också hade utställare med mat och hantverk. Närhults IF sålde korv och fika och fick en slant på detta medan parkeringsavgiften gick till sockenrådet.

Besökarna verkar gilla det lilla formatet och just idén att ha en marknad mitt i vintern även om det stundtals kändes mer som vår.

— Vi har lämnat alla våra påsar i bilen. Vi har köpt bröd, träskor och borstar, berättar Marita Mellstedt från Växjö.

— Och hängekorv, isterband, fyller maken Kjell i.

Annons

De är från Skriötrakten från början men bor numera i Växjö. Det är andra gången som de besöker marknaden.

— Jättetrevligt, och lite annorlunda att ha marknaden denna tid på året, säger de.

Vid ett stånd stod de tre ungdomarna Simon Krook, Elsa Conradsson och Ebba Grennborg från Nye och Farstorps-trakten och som tillverkat en rad saker till försäljning, för att få in pengar till världsnaturfonden. De tre djurvännerna vill dra sitt strå till stacken för att hjälpa djuren i världen.

Vid lunchtid rök det rejält från muurikkan där Pär Hjärtfors stekte kebabkött för fullt. Han har egen gårdsbutik och slakteri men säljer också fyrhjulingar. Han lyckades sälja båda delarna denna dag.

— Det är lite svårt att säga om det var rekord i år, men många knallar menar att det var det. Det var riktigt mycket folk mitt på dagen, säger han.

— Den här marknaden är ett perfekt sätt att marknadsföra sin verksamhet, menade Lola Oskarsson som har en blomsterverkstad i Uranäs utanför Fagerhult.

Utöver hantverk och mat kunde besökarna också få lyssna till ”Musik i marknadstid” i kyrkan. I Näshults missionshus sång och tankar av Iréne Kristérn från Norrhult.