Det har varit minst sagt händelserikt för Peter Ljung de senaste dagarna. Förra torsdagen tog han SM-guld med Elit Vetlanda och kort därefter fick han reda på att han inte kommer erbjudas nytt kontrakt.

Redan nu har Peter Ljung gjort klart med en återkomst till Dackarna – Elit Vetlandas största rivaler.

– Det har gått jättefort. Dackarna har visat intresse sedan jag var där förra gången och redan för ett år sedan stod valet mellan Dackarna och Elit Vetlanda.

Peter Ljung menar att han blivit kontaktad av samtliga övriga elitserieklubbar sedan det blev offentligt att han inte erbjuds nytt kontrakt av Elit Vetlanda.

– Det här var det näst bästa alternativet efter körning i Vetlanda, säger han.

Annons

Peter Ljung, som kommer från Åseda men bor i Vetlanda, inledde faktiskt speedwaykarriären i Målilla och körde för Team Svelux och Luxo Stars (Dackarnas tidigare namn) i fem säsonger innan han lämnade föreningen 2004 för Västervik.

– Det finns ju folk kvar i föreningen till och med från när jag började köra speedway där så det känns faktiskt lite som halvhemma att komma dit igen. Avståndet hemma från Vetlanda är förstås också bra och jag blev erbjuden ett bra kontrakt direkt utan att behöva förhandla, säger Ljung.

Här om dagen, när det stod klart att Peter Ljung inte blir kvar i Elit Vetlanda, riktade han hård kritik mot klubben. Det är också många supportrar till Elit Vetlanda som kommenterat tidningens artiklar om händelsen där de flesta inte har någon förståelse för beslutet.

Peter Ljung själv har också svårt att släppa hur det hela gick till.

– Det är inget som bara faller ur en när man blir behandlad så här, säger han.

Tror du att du kört ditt sista heat för Vetlanda?

– Det är alltid svårt att svara på, men rent spontant tror jag inte jag kommer köra för Vetlanda igen. De har varken visat lojalitet eller respekt och jag vill inte vara involverad i ett arbete som går till på det sättet.

Peter Ljung tvingades stå över den avgörande SM-finalen förra veckan på grund av skada. Han har ännu inte återhämtat sig och har nu beslutat sig för att hans säsong är över.

– Det var några tävlingar kvar men det känns fortfarande inte bra och då är det bättre att skippa dem, säger han.