Vetlanda-Posten

Annons

Qom ut har fortsatt stöd av kommun och region – men får allt svårare att hitta privata sponsorer

Qom ut har fortsatt stöd av kommun och region – men får allt svårare att hitta privata sponsorer

Det har blivit allt svårare för Jönköpings Pride-festival att få sponsorhjälp. Många faktorer verkar spela in men föreningen Qom uts ordförande Alexandra Jauhiainen anser även att frikyrkomoralen kan spela en roll här:
– Det finns ju en stark frikyrklig tradition här som säkert saktar ned farten lite grann.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Se tv-sändningen från ridklubbens tävling i Jönköping här igen

Med ryttare (och hästar) från hela Småland och Västergötland fylldes Jönköpings Fältrittsklubb under lördagen för hopptävling.
Tidningen sände live med start klockan 15.30. Som Premiumkund kan du nu se dramatiken här igen.

Föräldralösa barn spred hopp och ljus med sång och dans

Brasilien, Norge och Sverige. Och så Sävsjö. I sex veckor turnerar Watoto Children Choir från Uganda runt om i Sverige för att sprida budskapet och kristen kärlek och hopp, men också för att samla in pengar till barnhemsbyar i Uganda.

Många villiga att donera organ – men fler kan ta ställning

Just nu pågår den så kallade Donationsveckan, under vilken sjukvården och Socialstyrelsen vill öka kunskapen kring organdonation och få fler att ta ställning. I Jönköpings län råder en positiv utveckling på området.

Heather vill att kommunen inför gratis mensskydd på skoltoaletter

Heather Svensson har tagit initiativet till att föreslå att "menssäkra" alla skoltoaletter i Sävsjö kommun, så att mensskydd blir mer lättillgängligt för flickor.
– Finns toalettpapper, borde det finnas mensskydd. Att ha mens är inget val.

Sarah har över 100 000 följare: ”Instagram ska inte ta över mitt liv”

Det finns privata instagrammare i Jönköpings län som har tiotusentals följare. Men vilka är människorna som har dessa konton och vad har Instagram betytt för dem? I en artikelserie möter Helg personerna bakom bilderna. Sarah Stråth från Habo är en av Sveriges tio främsta instagrammare i inredningskategorin och en av de i länet som har flest följare.

Väktare i bråk med misstänkt tjuv – polis fick tillkallas

Personalen i matbutiken fattade misstankar mot en kund och ville kontrollera mannens kasse. Då utbröt bråk och polisen kallades till platsen.

1989 - Mirakelårets efterdyningar

Idag, för exakt 30 år sedan, föll Berlinmuren. Datumet har blivit symboliskt för kommunismens fall och införandet av demokrati i Östeuropa. Det som hände den 9 november 1989 saknar motstycke i modern historia, skriver universitetslektor Radu Dinu.

Här flörtar företagen öppet med studenterna

Under en hel vecka besökte studenter på Tekniska Högskolan i Jönköping företag i Gnosjöregionen – i det nya projektet Industriresan.
– Man har hört mycket om Gnosjöandan, men inte fattat hur industritätt det verkligen är, säger studenten Pontus Bergstedt.
Artikel 2 av 9
Se tv-sändningen från ridklubbens tävling i Jönköping här igen
Tillbaka till startsidan