I 19 år var Leksakslagret på Lasarettsgatan ett välkänt fenomen. Det var Kenneth och Gun-Britt Lager som startade butiken 1992 i den tidigare livsmedelshallen. Men den var sliten och babyavdelningen fick hållas i en sidolokal.

Söner tog över

För några år sedan tog sönerna Marcus, Henrik och Fredrik över företaget och föräldrarna gick i pension. Då satsade de på nybyggd lokal i Nydalaområdet.

– Flytten är det bästa vi har gjort. Alla bilar som passerar förbi här. Vi har ett stort upptagningsområde, säger Marcus Lager som jobbat i butiken i 22 år.

Konkurrensen från internet är tuff, särskilt hård mot leksaksbranschen, berättar bröderna. För att klara trycket så kör företaget med prisgaranti. Det har varit ett lyckat grepp.

Motreaktion märks

Tekniken konkurrerar också på annat sätt. Barn önskar sig teknikprylar i allt större sträckning, men också här märks en motreaktion som barnens föräldrar står för, enligt ägarna av butiken.

– De vill att deras barn ska leka med leksaker precis som de själva gjorde, säger Marcus Lager.

– Pyssel ökar hela tiden. Att sätta sig ner och skapa något tillsammans. Ungarna älskar det.

Lego är fortsatt stort liksom slime som är populärare än någonsin. Squeeze, klämgoa leksaker, är också riktigt hett. De funkar också som stressavkoppling.