Med sin ordinarie lagkapten på skadelistan väljer Elit Vetlanda att kalla in en av sina gamla kaptener. Forne guldhjälten Rune Holta skrivs in i truppen under den period som Jaroslaw Hampel är borta.

– Det ska bli roligt att återvända till Vetlanda. Jag hade många bra år i klubben och det var där jag hade min största utveckling under min karriär, säger Rune Holta.

Heligt namn

Holtas namn blev i det närmaste heligt för Vetlandapubliken under de sex åren han tillbringade i klubben. Framförallt efter att han lett Elit Vetlanda till SM–guld 2004 och 2006.

Nu hoppas han kunna hjälpa laget till en ny framgångsrik säsong.

– Jag hoppas att jag kan bidra med ett bra jobb såklart. Jag har öppnat säsongen riktigt bra i Polen och känner mig väl förberedd på att hoppa in i Vetlanda, säger han och fortsätter:

– Mina grejer går också väldigt bra och jag har egentligen inte så mycket att klaga på.

Annons

Senast Rune Holta körde för Elit Vetlanda var säsongen 2008. Sedan dess har han representerat såväl Indianerna som Dackarna och Västervik i elitserien.

Men Elit Vetlanda har alltid legat honom varmast om hjärtat.

– Jag har pratat med ett par andra klubbar men när Vetlanda kom med i bilden blev vi snabbt eniga.

– Jag har alltid känt mig välkommen i Vetlanda och håller fortfarande kontakten med personer i klubben sedan förra gången.

Och förarna känner du väl till sedan tidigare också?

Ja det gör jag. Jag har åkt med Tai och flera av de andra i andra klubbar runt omkring. Jag känner de flesta rätt så bra och det är ett fint gäng.

Vad minns du mest från dina tidigare år i klubben?

– De två SM–gulden såklart. Framförallt det första när vi var i Alvesta och var riktiga outsiders. Vi ställde upp mot Tony Rickardsson och Leigh Adams i sista heaten.

– Det var nästan för bra för att vara sant att vi vann då.

Rune Holta går in i laget med ett snitt på 1,050. Något som ger Elit Vetlanda valmöjligheter.

– Först och främst vet vi vad vi kan få av honom och dessutom tror jag att det är en hel del i publiken som kommer bli väldigt glada, säger sportchefen Mikael Wirebrand.