Det var vid årsskiftet i år som nya koncernnamnet och varumärket Obos etablerades på den svenska marknaden. Genom Obos Sverige verkar dotterbolagen Myresjöhus, Smålandsvillan och Kärnhem.

Genom pressmeddelande framgår att det blev ett starkt första halvår för bostadsutvecklaren. Man sålde 2 330 bostäder till ett sammanlagt värde av 8,4 miljarder kronor och är en ökning med 11 procent med samma period från föregående år.

Återinvesterar mer personal

Annons

Koncernchefen Daniel Kjørberg Siraj meddelar att det goda resultatet har med en mycket stark bostadsförsäljning i Sverige och Norge under första halvåret i år att göra. Drygt 35 procent av de levererade bostäderna stod Obos Sverige för.

— Sverige står inför ett rekordstort behov av bostäder och vi är glada att kunna vara med och bidra med nya bostäder av hög kvalitet som möter olika individers önskemål och behov, säger Joakim Henriksson, VD för Obos Sverige.

— Med Obos Sverige i ryggen kan vi ta steget fullt ut som en ansvarstagande samhällsutvecklare.

Har den positiva starten någon påverkan lokalt?

— Vi förstärker ytterligare vår position och det innebär att vi återinvesterar i mer personal på kontor och fabriker för att möta efterfrågan, säger Henriksson.