Annons

Pers identitet kapades – fick 50 abonnemang hemskickade

Pers identitet kapades – fick 50 abonnemang hemskickade

Per Jonasson från Lannaskede brunn utanför Landsbro fick förra veckan drygt 50 mobilabonnemang från olika operatörer hemskickade till sig. Någon har beställt abonnemangen i hans namn.
– Jag förstår inte hur det kunde gå igenom. Det hade kunnat bli en riktig ekonomisk smäll, säger han.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Informerade om kritiserad råvattenflytt

Njudung Energis planerade flytt av råvattenintaget för Vetlanda har kritiserats hårt på vissa håll. Under onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige gjorde bolagets avdelningschef ett försök att informera om intentionen med flytten.

Vrigstad Wärdshus nominerade till klimatpris

Med ett långsiktigt tänk som har ekonomiska och miljövänliga intressen i fokus har Vrigstad Wärdshus förändrat sin anläggning. Så pass bra att bolaget nu nominerats till Klimatpriset, som anses vara länets största och mest prestigefulla pris.

Midsommarboule genomfördes med glädje – trots regn

Den årliga midsommarboulen i Sävsjö genomfördes på onsdagen med 34 mixade lag. Inga Sävsjöspelare nådde till prispallen men det verkade inte göra så mycket då man hade trevligt ändå – trots regnfall.

Två företag expanderar i Vetlanda

Under onsdagen serverades det tårta när företagen Designtak och KFK Mekan firade sina nya lokaler i Vetlanda. Företagen har fått hjälp av Vetlanda Industrilokaler som påbörjade bygget av lokalerna i augusti 2017.
– Det känns jättebra att vi är i hamn, säger Vetlanda Industrilokalers VD Eric Engelbrektsson.

Ledare: Slaget om sjukvården har inletts

Häromdagen presenterade det nybildade partiet Bevara Akutsjukhusen sina kandidater till höstens val till regionfullmäktige. En sak ska man ha klart för sig. Partiet är inte vad man skulle kalla ett enfråge- eller ett missnöjesparti. Det är en kittel som svämmar över av sakkunskap inom det område som utgör 90 procent av regionens tiomiljardersbudget.

Fler medborgarförslag leder till resultat

Knappt en tredjedel av de medborgarförslag som kommit in till kommunen sedan 2015 får tummen upp. Totalt har kommunfullmäktige sagt ja till tolv av de 42 medborgarförslag man tagit ställning till och hälften av dessa kom in under 2017.

"De slog mig och tog allt jag ägde"

Den 20 juni infaller Världsdagen för flyktingar. Dagen utnämndes av FN för att hedra alla människor som är på flykt. 19-åriga Filmon Tesfay är en av dem som vet hur det känns att fly från sitt hemland.
– Jag fick sitta i fängelse i Eritrea för att jag inte ville kriga, berättar Filmon.

Efter lång debatt: Skatten höjs i Vetlanda med 50 öre

Skatten kommer höjas för Vetlandas medborgare med 50 öre. Det står klart efter onsdagskvällens långdragna budgetsammanträde i kommunfullmäktige.
Artikel 2 av 9
Informerade om kritiserad råvattenflytt
Tillbaka till startsidan