De har varit det mest önskade bandet sedan festivalen startade 2014, och på onsdagen kunde Sävsjö Celebration, till slut, gå ut med att Hoffmaestro kommer till sommarens festival.

— De är nog Sveriges absolut bästa liveband, så det här kommer att bli en riktig fest, säger Håkan Waxegård på Sävsjö Celebration.

Bandet själva presenterar sig som en ”unik kombination av disciplin och kaos”, och deras hit ”Highway Man” från 2008 är fortfarande en av landets mest spelade partylåtar.

Annons

Med elva man i bandet och både slagverkare och blåssektion på scen, bjuder Hoffmaestro på en riktig dansfest vart de än kommer.

Festivalernas favorit

Bandet har blivit en av de stora festvialernas favorit. Bland annat har de spelat på Peace & Love och på Bråvallafestivalen, dit de även ska i år. 2011 gjorde Hoffmaestro även en överraskningsspelning under World Scout Jamboree på Rinkabyfältet utanför Kristianstad där de fick över 48 000 scouter att dansa loss.

Och den explosiva partykanonen har spelat på Höglandet förut. 2008 gjorde de en spelning på Vaxblekaregården i Eksjö vilket ledde till att de bokade till Eksjö Stadsfest året därpå. Där blev spelningen en sån succé att publiken i stort sett tjatade sig till ytterligare en spelning, 2015.

Hur känns det att få till en sån bokning till Sävsjö Celebration?

— Det känns väldigt roligt. Jag har jobbat med dem tidigare, så därför kunde vi få ett bra pris. Annars hade vi inte haft råd, säger Håkan Waxegård.

Förutom Hoffmaestro är även Slade, The Boppers, Fatboy, Forsa Rockers, Benjamin Ingrosso, Nassim Al Fakis, Ace Wilder och Ebba Gold klara för Sävsjö Celebration den 19 augusti.