VETLANDA

På fredag har MOJ premiär med sin föreställning "Det rullar på" på Withalaskolan i Vetlanda. Under december tågar Jul i stan in och tar över scenen, följt av Vetlandarevyn som drar igång i januari.

Föreställningarna har blivit något av en tradition i Vetlanda - men något som inte följer traditionen är att det i vinter inte går att parkera utanför skolan.

— Det är dags för några traditionella shower med sina besökare. Besökarna är vana vid att de har kunnat parkera utanför skolan, men nu är den traditionen bruten, säger kommunens representant och skolvaktmästaren Johan Lindhe.

Bryta mönstret

Tidigare har det på skolans baksida funnits omkring 60 platser, där föreställningarnas gäster har kunna parkera. Nu pågår en stor renovering, och på den tidigare parkeringen kommer det nu att byggas annat. Därav försvinner det platser även för kommande år.

— Vi vill upplysa gästerna om att de ser till att ha tid på sig innan showen börjar. Eftersom parkeringen inte kommer tillbaka måste vi även se till att informera mycket, så mycket att mönstret bryts och att gästerna väljer andra parkeringar, säger Vetlandarevyns ordförande Pär Yngvesson.

Positiv förändring

Trots renoveringen av parkeringen, tror föreställningsrepresentanterna att det kommer föra något gott med sig.

— Jag tänker att det är bra att vi får ut folk mer i stan. Det kanske medför att gästerna efter showen tar sig ned till stan och förlänger kvällen kanske genom en middag och eller stannar till någonstans i stan, säger Jakob Byskén från MOJ.

Annons

— Det vi vill att folk ska känna är att de i alla fall svävar som på moln tillbaka till bilen efter showen!

Här kan du parkera under föreställningarna på Withalaskolan

Gladanparkeringen

Delfinparkeringen

Odengatan

Skolgatan

Kyrkogatan

Här kan du parkera under föreställningarna på Withalaskolan

Gladanparkeringen

Delfinparkeringen

Odengatan

Skolgatan

Kyrkogatan