Vetlanda-Posten

Annons

Ola Rosander: ”Behöver inte vara särskilt oroade”

Ola Rosander: ”Behöver inte vara särskilt oroade”

Säkrare råvattentillgång och mindre risk för oljeutsläpp. Därför kan Grumlan bli råvattentäkt framöver. Ola Rosander och Marcus Tingvall menar att intressenter inte behöver vara särskilt oroade för stora inskränkningar.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Varnar för ny populär drog bland unga - livsfarlig i kombination med alkohol

Det smärtstillande morfinpreparatet Tramadol har fått en stor spridning bland unga. Detta, tillsammans med en ökad alkoholkonsumtion hos unga och kränkningar bland elever, gör att Withalaskolan kallar till föräldramöte och arrangerar en föreläsningsdag för elever.

Miljonbidrag ska ge bättre språkinsatser i skola och förskola

Vetlanda kommun har fått 4,7 miljoner kronor för göra olika språkinsatser i förskola och skola. Tanken är att genom satsningen få fler att nå måluppfyllelser.

Moa Nissfolk om ensamhet: "Var öppen och våga samtala”

Hon ville göra en julkonsert för att belysa ensamheten, men också små saker man kan göra för att skingra den. Den här veckan ger sig Moa Nissfolk ut till kommunens äldreboenden och inledde med Tomasgården.

Flaggfadäs på 100-årsdagen för allmän rösträtt

Sävsjö kommun skulle fira 100 år av allmän och lika rösträtt i Sverige genom att ha en tillfällig flaggdag. Den tanken gick dock i stöpet när det visade sig att flagglinan frusit och att man inte kunde hissa flaggan.

Rooth efter tacklingen som skickade honom till sjukhus: "Har riktigt ont"

Matchen mellan Boro/Vetlanda och Sölvesborg fick avbrytas under en tid i andra perioden efter en tackling som skickade hemmalagets Gustav Rooth till sjukhus. Dagen efter känner Boro-spelaren fortfarande av tacklingen.

Dråpslag mot Elmia – utställare hoppar av Elmia Wood

Ett stort dråpslag har drabbat Elmia och skogsmässan Elmia Wood. Inför nästa gång, i juni 2021, väljer en av de stora utställarna, branschorganisationen Maskinleverantörerna, att förlägga en egen mässa på Solvalla utanför Stockholm, samma dagar som Elmia Wood.
— Vi vill skapa en renodlad mässa för de professionella skogsmaskinköparna, säger Björn Bäckström, vd för Maskinleverantörerna, ML.

Planen: Inga mer energidrycker i skolan: "Har gett negativa effekter"

Snart kan energidryck komma att förbjudas i Vetlanda kommuns skolor. Höglandets räddningstjänstförbund menar att drycken har för negativa effekter på barn och ungdomar.

Desiré Törnqvist föreslås bli ny ordförande i regionfullmäktige

Nu på tisdag förväntas Desiré Törnqvist (S) väljas till ordförande i regionfullmäktige.
Artikel 2 av 9
Varnar för ny populär drog bland unga - livsfarlig i kombination med alkohol
Tillbaka till startsidan