JSS Victor Johansson, född 1998, går från klarhet till klarhet. Den unge simmaren finns nu med i sim-EM i London som håller på den här veckan, med start på måndagsförmiddagen.

Victor simmade strax efter klockan 11 försök på 400 meter frisim och blev tvåa i sitt försöksheat med tiden 3:52.52. Ett nytt svenskt juniorrekord.

— Det rusar i hela kroppen nu, jag är glad och det känns som att jag kan göra ett likadant lopp till. Det känns bra i kroppen, säger Victor Johansson till TV12 direkt efter försöket.

Johanssons tid räckte dock inte för att ta sig till finalen, som simmas på måndagskvällen.

Axel Pettersson, också han från Jönköpings Simsällskap, simmade försök på 100 meter ryggsim en stund efter att Johansson hade lämnat bassängen. Pettersson, som har ett personbästa på 56.17 på 100 meter rygg, fick inte riktigt till det och slutade åtta i sitt försöksheat med tiden 56.85. Den tiden räckte inte till en semifinalplats.

Förutom Johansson och Pettersson har JSS med Daniel Forndal i den svenska EM-truppen. Forndal fanns med i det svenska laget på 4x100 meter fritt, som simmade försök vid 13.30-tiden. Forndal simmade avslutningssträckan, och gjorde det bra. Men det svenska laget slutade femma i sitt försöksheat med en tid (3:18.70) som inte räckte till final.

EM