Vetlanda-Posten

Annons

Nya rutiner för hotad personal

Nya rutiner för hotad personal

Personlarmet ska alltid användas kvällar, nätter och helger. Nyanställda ska informeras och larmet ska testas var tredje månad. Det är en av konsekvenserna efter mordet på Lasarettsgatan, då Vetlanda kommun fått arbeta fram rutiner som tidigare saknats.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Så arbetar kommunen efter LSS-mordet: "Svårt att förklara för allmänheten"

Miljön på LSS-boendet kan inte bedömas som riskfylld. Det menar Peter Sjöstrand, som under onsdagen presenterade kommunens internutredning av mordet på boendet.
— Man ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt, säger vård- och omsorgschef Marianne Karlsson.

TV: Se kommunens presskonferens om LSS-mordet

Verksamheten följde de riktlinjer som finns inom vård- och omsorgsförvaltningen. Det framkom i dag när Vetlanda kommun presenterade sin internutredning om mordet på en ung kvinna i Vetlanda.

Mordutredningar fortsätter med full kraft

Polisen fortsätter med full kraft mordutredningarna i Vetlanda och Nässjö.
— Vi har kommit en god bit på väg. Men mycket arbete återstår innan vi är klara, säger Stefan Sundling, chef för Grova brott-avdelningen inom polisområde Jönköping.

Kommunen om hotet på LSS-boendet: "Det var relaterat till den tragiska händelsen"

Arbetsmiljöverket kommer att göra en översyn hos kommunen, detta efter att kommunens personal ska ha blivit hotad av den misstänkte gärningsmannen under mordnatten.

Man häktad för mord på sin granne

En man i 25-årsåldern häktades under fredagen misstänkt för mordet på en ung kvinna i Vetlanda.
Mannen erkände under häktningsförhandlingen att han tagit livet av kvinnan och skadat hennes syster.

Anhörig efter mordet: ”Hon var livrädd för honom”

”Hon var livrädd för honom”.
Detta säger en anhörig till kvinnan som natten till tisdagen mördades hemma i sin lägenhet i Vetlanda.

Polisen har beslagtagit Witalabostäders dokument: ”Oerhört tragisk händelse”

Vetlanda kommun kommer starta en internutredning angående händelserna som utmynnade i mordet på en kvinna som bodde på serviceboendet på Lasarettsgatan.

Vetlandabo begärs häktad för mord på ung kvinna

Mannen som är misstänkt för att ha tagit livet av en ung kvinna begärs häktad för mord. Vetlandabon är misstänkt på den högre misstankegraden, det vill säga han är på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Anhållen man erkänner att han dödat kvinnan

Den man i 25-årsåldern som anhållits misstänkt för mordet på en kvinna i Vetlanda har erkänt att han dödat kvinnan.

Två stora händelser på kort tid oroar kommuninvånarna: "Jag måste säga att jag är rädd"

Under tisdagen höll kommunen öppet för samtal för Vetlandabor som behövde prata av sig efter nattens dåd. Flera personer uttryckte även sin oro efter fredagens misstänkta mordbrand och kände att det var svårt att ta in att två stora tragedier skett i kommunen inom loppet av några dagar.

Elsa strålande glad överst på pallen

Inte gjorde det något att solen inte sken under VP-loppet. Elsa Hall strålade av glädje när hon passerade mållinjen först av alla i sin klass.

Ingen häktning för de misstänkta i Stockaryd

De två anhållna som är misstänkta för att ha bragt en kvinna om livet i Stockaryd har försatts på fri fot. Mannen och kvinnan som suttit anhållna är fortsatt skäligen misstänkta för mord men åklagaren har valt att inte häkta dem.

Han blir ny kapten i Vetlanda BK: "En stor ära"

Viktör Törner tar över kaptensbindeln i Vetlanda BK. Nu vill han ta efter Zinedine Zidane – men undviker gärna framtida skallningar.
– Nej, jag ska försöka hålla mig kylig, säger han och skrattar.

Socialdemokraterna i regionen gör byte i partiledningen

Socialdemokraternas regionråd Carina Ödebrink avsäger sig sina uppdrag i regionen och Rachel De Basso (S) tar över alla tre uppdragen när regionfullmäktige sammanträder i höst. Förklaringen är enkel, Carina Ödebrink kandiderar till riksdagen och Rachel De Basso är partiets regionrådskandidat i valet.

Vetlandapartierna lovar fler platser på särskilt boende

Genom tidningens satsning #KanDuLova lovar kommunpolitikerna att det blir fler platser på särskilt boende i kommunen efter valet.

Tjänstemännen som blev politiker: "Inget som hindrar att jag engagerar mig"

Det är politikerna som ger tjänstemännen uppdrag i olika frågor. Hur funkar det om man är både och? Vi har träffat två nya kommunpolitiker som också arbetar som tjänstemän.

Podcasten ändrade deras syn på politiken: "Nu är vi politiskt aktiva"

Systrarna Almquist startade podcasten Politikpratarna i början av året för att lära sig mer om politik. Nu är de själva politiskt aktiva och podden ligger på topplistan för mest lyssnade i Sverige.

Ingen fara med vattnet i Sävsjö

Larmrapporter kommer från delar av landet om att algblomning och mikroorganismer kommit in i dricksvattnet till följd av den varma sommaren och de låga vattennivåerna. Men i Sävsjö ska det inte vara någon fara, säger Njudungs Energi som ansvarar för vattnet i kommunen.
Artikel 2 av 19
Så arbetar kommunen efter LSS-mordet: "Svårt att förklara för allmänheten"
Tillbaka till startsidan