I början av oktober får kommunen en ny medarbetare. Tjänsten som var öppen att söka hade titeln "drivande utvecklingschef" och är en helt ny tjänst inom kommunledningsförvaltningen. Samtidigt är det en omvandling av kommunikationschefsjobbet.

– Vi var i behov av ett högre tempo i utvecklingsarbetet, säger kommundirektören Magnus Färjhage.

Arbetet med bland annat platsvarumärke påbörjades redan av förre kommunikationschefen Richard Lehman, som i våras slutade av privata själ.

E-tjänster

Magnus Färjhage berättar att kommunen också vill dra nytta av digitaliseringen och att det kan hjälpa till att sänka kostnaden för deras verksamheter.

– Det här är ingen kritik av nuvarande situation, fortsätter Magnus Färjhage. Men det som fungerar bra ska kunna fungera ännu bättre.

Rent konkret innebär tjänsten bland annat en utveckling av olika e-tjänster inom bibliotek, vård och skola. Redan idag kan kommunen erbjuda olika kontaktvägar med kommunens verksamheter, men det finns oftast ett mellanled med administratörer.

– Vi vill renodla e-tjänsterna och kapa de manuella leden, säger Magnus Färjhage.

Betyder detta att ni drar ner på personal?

– Nej, vi har brist på personal i nästintill alla yrken, vi behöver det folk vi har.

Annons

Totalt sökte 25 personer tjänsten och det blir Jörgen Wahlström från Helsingborg som får flytta till Vetlanda. Han har dock rötter i trakten.

– Det var inget krav att komma från Vetlanda, säger Magnus Färjhage. Men då blir det lättare att hitta in och trivas i kommunen.