— Ärendet dyker upp på ett extrainsatt kommunstyrelsemöte i morgon (läs onsdag), säger kommunchef Magnus Färjhage.

Han har som kommunchef varit involverad i processen tillsammans med

Pierre Thorell på HR-avdelningen.

— Vi har haft 12 sökande till tjänsten. Vi har tagit hjälp av en rekryteringsfirma som gjort den första gallringen och därefter har några kandidater som uppfyller de krav som vi har på tjänsten intervjuats, säger Magnus Färjhage.

Annons

Det har skett i två steg. Först med rekryteringsbolaget, Magnus Färjhage och Pierre Thorell, därefter har de sista två kandidaterna som återstår intervjuats av fyra olika grupper, där bland annat facket, politiker och tjänstemän ingått i olika konstellationer.

— Formellt sett har vi två kandidater kvar och i morgon presenteras vilken av dessa som förordas. Jag håller på att ta in de sista referenserna bara, säger Magnus Färjhage.

Jonny Palmkvist gjorde sin sista arbetsdag som skolchef i fredags. Magnus Färjhage är mycket nöjd med hans insats.

— Jag är jättenöjd. Jonny Palmkvist har ändrat och skapat den organisation som finns inom skolan nu på ett väl fungerande sätt. Han har skapat en bra kultur i förvaltningen. Han har arbetat med ett underifrånperspektiv för att få med sig hela organisationen. Jobbat med att höja resultatet och verka för en ekonomi i balans, samtidigt som organisationen fått hantera många nyanlända. Han, ja hela organisationen, har hanterat det på ett riktigt bra sätt.

Nu har Ann Ljungström gått in som tillförordnad skolchef.

— Barn- och utbildningsförvaltningen är en stor organisation men under sommaren är det ändå relativt lugnt, säger Magnus Färjhage som räknar med att den nya skolchefen börjar sitt arbete i slutet av augusti, början av september.