— Varje förvaltning har fått en förfrågan att göra något och vi har jobbat med blomsterarrangemangen, berättar P-O Högstedt, gatu-parkchef i kommunen, om de kommunala planteringarna i regnbågens färger.

Det är Pia Johansson-Strid på parkförvaltningen som skapat arrangemanget. Regnbågsfärgerna återkommer i de så kallade ”topparna” som finns placerade i urnor runt om i staden.

Väcker planteringen debatt?

— Det är inte så många som kommenterar den men en och annan har sett det. En man sa så sent som idag att den var så fin. Han hade inte tänkt på att det var en regnbågsplantering.

Regnbågsfärgad är också transformatorstationen en bit från Ica Maxi. Det är sommararbetare på Njudung Energi som färglagt den i hbtq-rörelsens färger.

Annons

— Man har tagit ett beslut i politiken om att ha en regnbågsvecka i Vetlanda och ville ha någon form av support. Det här var ett enkelt och roligt sätt tycker vi, berättar Ola Rosander, vd på Njudung Energi.

”Statement”

— Varje år målar vi om ett antal stationer som det klottrats på. I år tror jag att vi målat om 35 stycken. När vi ändå målade tyckte vi det var roligt att göra någon form av statement så att samhället vet att vi bryr oss, fortsätter han.

Har ni fått några reaktioner?

— Vi gjorde ett inlägg på facebook och det är det mest gillade inlägget. En vecka efter att vi målat om transformatorstationen dök det upp en skylt där det stod ”kyssar idag klockan 13”. Så någon form av kärlek sprider det. Det är en bättre reaktion än att trycka på gillaknappen, säger Ola Rosander.

— Jag tror det är en av framgångsfaktorerna, att visa att det finns plats för alla. Att man är tydligt med det både som arbetsgivare och samhällsbyggare. Vi behöver alla människor och behöver visa att alla ska känna sig välkomna. Det är viktigt att tala om utåt men också normbildande internt i bolaget. Det här är något som vi står för, säger Ola Rosander.

Han tror att det behövs en regnbågsvecka för att sätta fokus på frågan.

— Den har inte varit någon paradgren hos oss, historiskt sett. Det måste jag vara ödmjuk och säga. Normen har funnits hos oss tidigare men det är inget vi fokuserat jättemycket på.

Rosander räknar med att hans anställda under själva regnbågsveckan ska få del av någon form av utbildning eller delta i någon av föreläsningarna, men det är inget han hunnit styra upp med ännu.

— Jag tror att det finns ett behov av en regnbågsvecka, att det finns behov av värderingsflyttningar och upplysning.