Bandet Adopted Steak är några av de som brukar mötas upp på Old Barn Corner för att delta i jamsessionerna som anordnas varannan onsdag. Så kommer man att göra även onsdagen den 2 maj. Då blir det dock ett annat slags jam. Man kommer då att, med musikens hjälp, arrangera en antivåldsmanifestation.

– Vi är ett glatt gäng som brukar träffas, vi har skitkul tillsammans. Den senaste tidens våld som varit i Vetlanda tar dock udden av glädjen. När folk blir mördade, personer som är kompisar med många, så dras hela samhället ned, det blir som en våt filt över hela stan. Vi tänker inte acceptera det här längre, säger Martin Ytterell.

Markerar missnöje

Martin Ytterell vill att så många som möjligt reflekterar över vad som har hänt i Vetlanda. Under året har två personer blivit mördade, två unga människor som hade hela livet framför sig. I februari mördades en ung kvinna på ett serviceboende i Vetlanda och i april mördades en ung man i samband med en fest i en lägenhet.

– Som privatperson måste man markera sitt missnöje mot detta. Nu gör vi det, på vårt sätt, genom att göra den här jamkvällen till en antivåldsmanifestation, säger han.

Annons

I början av februari mördades en ung kvinna på ett serviceboende i Vetlanda.
Foto: Janne Wrangberth

Under kvällen kommer arrangörerna att tala lite om de våldshändelserna som har hänt under året, men Martin Ytterell betonar att kvällen kommer handla om musik.

– När man förlorar en vän kanske vissa fyller det med hat och sorg. För min del vill jag fylla tomrummet med musik och kärlek, det är mitt sätt att bearbeta det som har hänt, säger han.

Ska hedra offer

Trots med bakgrund vad som har hänt säger Martin Ytterell är inriktningen att kvällen på Old Barn Corner inte ska bli dyster.

– Vi ska ha roligt och trevligt, men undertonen är att ”nu räcker det” med våld. Det handlar inte bara om de två mordfall som inträffat, utan det kommer då och då in folk här på puben som blivit misshandlade. Vi är trötta på det nu, våldet får inte ta över den här stan, säger han.

I april mördades en man i 35-årsåldern i samband med en fest i en lägenhet i centrala Vetlanda.
Foto: Julia Löfquist

Han säger avslutningsvis att han önskar att så många som möjligt, musiker som glada amatörer, vill komma till Old Barn Corner i Vetlanda den 2 maj.

– Tillsammans kommer den här kvällen att bli ett sätt att hedra de människor som dött av våldet och andra som råkat illa ut. Förutom oss i Adopted Steak har vi ett par andra artister som kommer medverka, men som sagt eller som vill sjunga och spela är välkomna, säger han.