Suzdalev har haft en bra vecka. Strax innan helgen blev det klart att ryssen stannar i NIF i ytterligare en säsong – och på lördagen var han alltså med om att fixa elitseriekvalplatsen.

Men det började trevande borta mot ett Jönköping Bandy vars is på Råslätts IP är aningen svårspelad.

— Ja, det var lite tungt i början. Det är inte lätt att möta Jönköping på deras hemmaplan och det kändes som om vi var lite försiktiga, säger Anatoly Suzdalev, som gjorde det enda målet i den första halvleken.

I den andra såg NIF till att koppla ett rejält grepp direkt. Anatoly Suzdalev noterades för tre passningspoäng och NIF var i en trygg 4–1-ledning efter 68 minuters spel. På slutet ökade laget, som manades på av en energisk hejarklack, på med ytterligare fyra mål.

Annons

Samtidigt besegrade Motala Kungälv, och därmed är nu NIF:s kvalplats klar – trots att en allsvensk match återstår.

Fakta: Allsvenskan herr syd

Jönköping Bandy IF–Nässjö IF 1–8 (0–1)

Målen: 0–1 (36) Anatoly Suzdalev (Kalle Öman),..

Fakta: Allsvenskan herr syd

Jönköping Bandy IF–Nässjö IF 1–8 (0–1)

Målen: 0–1 (36) Anatoly Suzdalev (Kalle Öman), 0–2 (46) Marcus Magnusson (Anatoly Suzdalev), 0–3 (47) Patrik Gustavsson Thulin (Anatoly Suzdalev), 1–3 (60) Daren Richardson (Oskar Davidsson), 1–4 (68) Gustav Enhagen (Anatoly Suzdalev), 1–5 (75) Patrik Gustavsson Thulin, 1–6 (78) Marcus Magnusson (Viktor Hulthammar), 1–7 (84) Patrik Gustavsson Thulin, straff, 1–8 (87) Viktor Lindqvist.

Domare: Jacob Liljegren.

Publik: 289.

— Det är skitkul att det är klart, det känns jättebra. Men innan vi börjar fundera på kvalet har vi en match kvar hemma mot Kungälv. Det är en match i taget som gäller för oss, men givetvis är det skönt att det är klart med kvalet, säger Anatoly Suzdalev strax utanför ett segerrusigt omklädningsrum.

Du skrev på ett nytt kontrakt och nu fixade ni kvalplatsen – känns rätt bra va?

— Det kan inte bli bättre. Vi har jättebra stämning och jag trivs, sedan är det skönt att jag fortfarande kan vara med och bidra, säger Suzdalev.

Patrik Gustavsson Thulin, som gjorde tre mål, om lördagens segermatch:

— Vi gjorde en stabil insats. Det är alltid svårt att komma hit och spela, och de hade en viktig match de också. Jag trodde ändå att det skulle bli lite tätare och tuffare än vad det blev.

Vad säger du om publikstödet ni fick här i dag?

— Det är skönt att ge tillbaka när de åker runt och tittar på oss. Vi får ett otroligt stöd i varje match och det hjälper oss verkligen, säger Patrik Gustavsson Thulin.