När klockan slog tolv på natten till fredagen släpptes 15-åriga Nathalie Lindbergs låt "On My Way". Hon berättar att redan under fredagen hade hon fått mycket positiv respons och delningar på låten.

— Min kompis som går på Withalaskolan ringde och sa att "alla lyssnar på din låt". Och jag blev smygfotad idag! berättar Nathalie och skrattar.

Färdig på tre timmar

Processen med låten, som Nathalie har skrivit tillsammans med Melodifestivalsartisten Isa, har gått snabbt. Under Allsång i Forngården träffade hon Isa bakom scenen.

— Vi hängde och hade jätteroligt. Sen insåg vi att vi båda skulle på Beyoncékonserten i Stockholm och sa hon att jag skulle komma hem till henne och skriva en låt, berättar Nathalie.

Sagt och gjort, under bara tre timmar i Isas studio skrev duon ihop en text och bestämde hur musiken skulle låta.

Annons

— Vi fick idén och gjorde det mesta på dem tre timmarna. Sen är det detaljer som har gjorts efteråt, berättar Nathalie.

Har haft det tufft

Efter att Nathalie hade gått gjorde Albin Tengblad, Isas bror som även är musikproducent, färdigt musiken och Isa lade på några stämmor. För någon vecka sedan fick Nathalie den färdiga låten.

— Den handlar om mitt liv. I början sjunger jag "Five years old when my father went gone" för min pappa gick bort när jag var fem. Jag har haft det tufft, känt mig annorlunda och att jag inte passar in. Men jag vill inte ändra på den jag är och även om det har varit kämpigt så fortsätter jag att kämpa mig uppåt, berättar hon.

Vill leva på musiken

Nathalie berättar att hon uppträtt sedan hon var 6 år gammal men att musiken funnits i hennes liv så länge hon kan minnas.

— Det finns videor från när jag är 2 år och står och sjunger, säger hon.

Att skriva och producera sin egen musik har länge varit ett stort intresse och en dag vill hon bo i Stockholm och jobba med musiken.

— Jag vill vara artist, det är en dröm att få göra något jag tycker är roligt. Så nu får vi se vart det här leder, säger Nathalie.