Isac, född 1998, är nu den tredje medlemmen i familjen Brännström som har skrivit kontrakt med HV71:s A-lag.

Pappa Niklas spelade för klubben säsongerna 2000-2003 och den ett år yngre lillebrodern Erik har gjort SHL-succé den här säsongen och har ett avtal med HV som sträcker sig till 2019.

— Jag har hållit på HV sedan jag var jätteliten och har sett upp till A-lagsspelarna som funnits i klubben. Jag känner mig väldigt stolt över att jag själv har fått krita på nu och det är extra kul att det blev kontrakt med just HV, säger Brännström.

Hittills den här säsongen har Isac Brännström fått spela 13 SHL-matcher med HV. Han har utmärkt sig med ett hårt och intensivt arbete, och har stått för en passningspoäng.

Annons

— Det finns inte direkt något att spara på när man väl får chansen. Man är glad över att få vara med och få speltid, och får man det gäller det att ge 100 procent och bara spela sitt spel.

Annars är det i J20-laget som juniorlandslagsmeriterade Brännström har utmärkt sig. I höstas gjorde han 26 poäng på 22 matcher och i den nu pågående topp tio-serien har han noterats för tio poäng på tolv matcher.

Nu hoppas Isac Brännström på att ta ytterligare kliv i sin utveckling som hockeyspelare. Med det nya kontraktet påskrivet är nu målet att knipa en permanent A-lagsplats i HV kommande vinter.

— Det som gäller nu är väl att jag framför allt lägger på mig några kilon. I SHL ställs man mot lite starkare och smartare spelare, säger Brännström, som har en säsong kvar som junior.

Det innebär att han skulle kunna få chansen i JVM som avgörs i Buffalo nästa vinter.

— Att vara med i junior-VM är absolut ett mål för mig. Men då gäller det att jag gör det riktigt bra nästa säsong och spelar ännu mer seniorhockey.

HV:s sportchef Johan Hult är nöjd över att ha kontrakterat Brännström.

— Han har alla verktyg för att slå sig in och bli en riktigt bra SHL-spelare, med sin frejdiga spelstil och sin fina skridskoåkning, säger Hult i ett pressmeddelande.