— Vi har fullt hus just nu, kan man säga, konstaterar Ola Svensson, lokalpolisområde Höglandet, på fredagsmorgonen.

En man och en kvinna födda 1990 respektive 1993 och från Nässjö sitter anhållna misstänkta för brott mot vapenlagen och ringa narkotikabrott eget bruk. De greps i Nässjö i onsdags kväll sedan en polispatrull sett dem på stan runt 21.30 och fattat misstankar.

De hade då en mängd misstänkt narkotika på sig och vid husrannsakan som följde hittade polisen mer av samma vara i deras bostad.

Annons

Polisen stötte också på föremål som kan höra under vapenlagen och mannen och kvinnan misstänks därför är även för brott mot vapenlagen.

— Jag vill i nuläget inte gå närmare in på vad för föremål det rör sig om, säger Ola Svensson.

Man utpressad

Vid samma tid på onsdagskvällen, 21.30, dök tre män upp hos en person i Nässjö för att kräva honom på pengar, enligt polisanmälan.

Polis kom till platsen och kunde gripa tre personer som nu också sitter anhållna misstänkta för försök till utpressning. Ytterligare en person greps strax efteråt misstänkt för inblandning och är anhållen för samma brott.

De fyra männen är födda 1970, 1987, 1990 respektive 1997 och inte bosatta i Nässjö kommun.

Greps efter knivhot

Den sjunde personen som sitter anhållen är en kvinna i 20-årsåldern.

Hon greps mitt på torsdagen i Nässjö efter ett relationsbråk. Kvinna ska enligt anmälan ha bråkat med sin partner och även ha hotat honom med kniv.