FOTBOLL Myresjö/Vetlanda tog en viktig seger i den sista omgången av division 3 nordöstra Götaland. Laget besegrade BK Derby med 2–1 (1–1) hemma på Myrvalla, efter att Oskar Eriksson gjort det förlösande 2–1 målet under den andra halvleken. Segern innebär att Myresjö/Vetlanda slutar tvåa i serien och i och med det får kvala mot division 2.

Snabba Fakta

Myresjö/Vetlanda–BK Derby 2–1 (1–1).

Mål, Myresjö/Vetlanda: Abbey Abbas, Oskar Eriksson.

BK..

Snabba Fakta

Myresjö/Vetlanda–BK Derby 2–1 (1–1).

Mål, Myresjö/Vetlanda: Abbey Abbas, Oskar Eriksson.

BK Derby: Oscar Möller.

Publik: 220.

– I dag känns det lite som en lättnad, vi har inte vart jättenöjda under hösten och tappat mycket poäng, säger lagkaptenen Glenn Lennartsson.

– Inga matcher är klara och tyvärr har vi haft svårt att nå upp till den kapacitet som vi har inom oss som lag.

Annons

Myresjö/Vetlanda såg ut att gå mot en stabil serieseger under hösten, men sedan började laget att tappa viktiga poäng. Det ledde till slut till att laget var tvingade att vinna matchen mot Derby för att nå kval. Lagkapten, Glenn Lennartsson har varit med tidigare år och han med över 450 matcher för Myresjö IF och Myresjö/Vetlanda, vet vad som krävs för att laget ska ta sig upp till division 2.

– Det är alltid ovisst med kvalspel, kommer vi upp i vår kapacitet så tycker jag att det ser mycket lovande ut.

– Vi som har vart med i några år får hjälpa till så mycket vi kan, vi har ett bra lag som ska göra det. Vi har bra bredd på truppen och kan i princip göra tre byten per match och ändå vara lika bra, det tycker jag talar för oss.

Hur besviken är du att du inte står här som seriesegrare i dag?

– Nja, i dag är jag inte så besviken, det har släppt. Vi fokuserar på kvalet nu.

Nästa vecka börjar kvalspelet för MVFK, laget ställs först mot ett division 3–lag i ett dubbelmöte, vinner de dubbelmötet blir det ett nytt dubbelmöte mot ett division 2–lag, där segraren spelar i division 2 nästa säsong.

– Det är en lite krånglig väg men vi har gjort det förut så jag är positiv, säger Lennartsson.

Mål, Myresjö/Vetlanda: Abbey Abbas och Oskar Eriksson.

Alexander Jepsen