– Denna veckan startar upptakten inför valet. Det känns viktigt att få prata med väljarna ute i landet, säger Morgan Johansson.

Han började som folkhälsominister 2002. Morgan Johansson har gjort sig känd för sitt arbete med flyktingpolitik och asylfrågor under tiden som migrationsminister 2014-2017. Numera ansvarar han för landets inrikespolitik och justitiefrågor och har bland annat hanterat frågorna kring sommarens många bränder. Under onsdag kväll kommer han till Vetlanda för att knacka dörr.

Kickoff för valrörelsen

Tillsammans med andra lokalt engagerade socialdemokrater drar Johansson igång valupptakten i Vetlanda. Det blir många deltagare från SSU, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, men också från moderpartiet.

Vetlandabon Johanna Haraldsson (S) är riksdagsledamot. För henne är det självklart att delta under kvällens dörrknackning.

– Jag hoppas att så många partimedlemmar som möjligt kommer delta så det blir en riktigt bra kickoff för vår valrörelse. Det känns fint att få hjälp och stöd av Morgan Johansson för att sprida peppen inför valet, säger Johanna.

– Det är viktigt att lyssna på vad folk säger, vad som är deras viktigaste valfrågor, tycker Johanna.

Kvällens dörrknackning går av stapeln klockan 16.30 på Folkets Hus i Centrumsalen.

– Vi brukar hålla på till halv åtta ungefär, vi vill inte störa folk för sent, förklarar Johanna.

Annons

Val