VETLANDA

Den man som dömdes till 18 års fängelse efter det mord på en efterfest i april i år överklagar nu tingsrättens dom.

Det var den sjunde april i år som en man i 35-årsåldern miste livet på en fest i en lägenhet i Vetlanda då han knivskars i halsen och förblödde. En man i 25-årsåldern vistades på samma fest och greps på plats. I slutet av augusti månad hölls tingsförhandlingarna och i september kom domen mot mannen från Eksjö tingsrätt.

Mannen i 25-årsåldern dömdes till 18 års fängelse för mordet, men även mordförsök och grov misshandel på sin dåvarande bäste vän. Domen gällande grov misshandel ska ha skett en tid innan efterfesten med den tragiska utgången.

Den dömde mannen överklagar nu tingsrättens dom. Mannen yrkar på att hovrätten ska ogilla åtalet i dess helhet och alternativt yrkar mannen på att åtalspunkten där han dömdes för mord på mannen i 35-åldern ska bedömas som grov misshandel samt grovt vållande till annans död.

Den dömde mannen menar att han inte hade för avsikt att döda mannen och att denne först angripit honom.

Dessutom yrkar mannen att åtalspunkten gällande försök till mord på sin dåvarande nära vän ska bedömas som grov misshandel då han inte hade för avsikt att döda honom. Gällande incidenten med vännen som skedde innan mordnatten, där mannen dömdes för grov misshandel, yrkar han på att det ska bedömas som misshandel av normalgraden, samt att påföljden och de enskilda anspråken nedsätts väsentligt.

Annons

I båda fallen yrkar mannen på att straffet ska sänkas.

Relaterat: Mordmisstänkte Vetlandabon nekar
Relaterat: Tidigare vänner möttes i rätten
Relaterat: Vetlandabo döms till 18 års fängelse för mord