När Niklas Karlssons tioårige son kom hem från skolan på måndagen till huset i Hultet satte han sig för att äta mellanmål.

Han var ensam hemma eftersom hans föräldrar jobbade. När han satt där och åt fick han plötsligt syn på en clown som stod utanför köksfönstret och stirrade in.

— Han stod där i säkert fem minuter. Min son blev väldigt rädd och gömde sig. När clownen gått iväg sprang min son iväg till en kompis, säger Niklas Karlsson.

Var uppskärrad

Pojken ringde till sin mamma strax efter händelsen och var mycket skärrad över det han precis varit med om.

— Han har varit väldigt rädd så här efteråt. Det har gått mycket diskussioner om clownerna i skolan, säger Niklas Karlsson.

Familjen har anmält händelsen till polisen.

Clown i skogen

Annons

På tisdagen fick polisen också ett samtal från en pojke som påstod sig ha sett flera clowner på Tranbärsstigen i Nässjö.

Polisen begav sig därför genast till platsen. När de kom fram och pratade med personer där visade det sig att ingen hade sett någon.

Det handlade istället om en grupp barn som trodde att en clown befann sig i ett skogsparti i närheten.

Flicka blev jagad

Uppgifter florerar, bland annat på Facebook, om att en tonårsflicka blivit jagad och attackerad av vad som kan vara en clown.

Under natten till onsdag var flickan var på väg hem från stationen i Nässjö. I höjd med ett gym på Storgatan ska hon ha blivit attackerad av vad som tros vara en clown.

Flickan ska då ha sprungit i väg från sin angripare och sedan fallit och slagit i huvudet i marken och fått blödande skador.

Det fanns under gårdagen ingen på polisen, som kunde bekräfta om en sådan händelse var polisanmälan.