Annons

”Mina döttrar pushade mig att ta det"

”Mina döttrar pushade mig att ta det"

Här är Eksjös senaste kvinnliga ordförande. Maria Stejdahl tar över ordförandeklubban efter Fredrik ”Nizze" Nilsson i Fiesta Eksjö.
I en längre intervju berättar Maria om vad som avgjorde att hon tog ordföranderollen, hennes eget bästa minne från festivalens historia och varför så många funktionärer väljer att engagera sig i stadsfesten.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Unga män straffas för sexbrott under konserter

Två tonåringar straffas för sexuellt ofredande. Brotten ska ha skett i publikhavet under två konserter på förra årets stadsfest i Eksjö.

"Ett samhällsproblem att folk beter sig så här"

Flera fall av sexuella ofredanden polisanmäldes under stadsfesten. Åtminstone två av fallen leder till rättegång. Arrangörsföreningen Fiesta Eksjös ordförande säger att det inte är ett festivalproblem utan ett samhällsproblem.
— Det måste få ett slut. Alla besökare ska känna sig trygga, säger Maria Stejdahl.

Så gick det för Eksjö stadsfests 10-årsjubileum: ”Vi kan inte vara mer än nöjda med detta”

Fiesta Eksjö beskriver årets upplaga av Eksjö stadsfest som succé med ungefär lika många betalande besökare som förra året. Enligt beräkningar blir det ekonomiska resultatet mellan 150 000 och 200 000 kronor.

Så summerar Fiesta Eksjö årets stadsfest: ”Vi kommer att gå med vinst. Det är ingen tvekan om det”

Stadsfesthelgen är över för i år. Det sista från festen städas och plockas bort under måndagen. Ordförande för Fiesta Eksjö ser tillbaka på en helg som har varit fantastisk och fungerat bättre än förväntat.

”Nizze” slutar som ordförande för Fiesta Eksjö: ”Behöver lägga mer tid på mig själv och min familj”

I fyra år har Fredrik Nilsson varit ordförande i föreningen Fiesta Eksjö, som arrangerar Eksjö stadsfest. Han vill lägga mer tid på sin familj och sig själv och kommer därför inte sitta kvar som ordförande till nästa år.

Uggla var kung på stadsfesten

Eksjö stadsfest avslutades på bästa sätt när Magnus Uggla stod som den sista liveakten för lördagen. Publikfavoriten fick festivalbesökarna att både dansa och sjunga med.

Glädjefyllt möte med förebilden innan konserten

Våra vinnare mötte Linnea Henriksson – och Linnea Henriksson mötte våra vinnare. Lördagens meet and greet var ett ömsesidigt och varmt möte.

Häng med på mingel på Eksjö stadsfest

Det var inte bara musiken som lockade besökarna, som fick uppleva allt från trolleritrick till festivalmat.

Artist sjuk – han ersätter

JLC skulle spela på Eksjö Stadsfest, men en sjukdom satte stopp för framförandet. Nu är ersättaren klar.

SMT på Eksjö Stadsfest

Under fredagen på Eksjö Stadsfest hade Smålands Tidningen satt upp ett tält med diverse roligheter.

Anställda inom hemtjänsten ryter ifrån: "Ni måste ta tag i detta nu"

En skrivelse till kommunen ger bilden av en hemtjänst i kris. Anställda vittnar om oro och stress vid sjukskrivningar på arbetsplatsen.
– Man försöker att göra så gott man kan, men det blir alltid någon konsekvens av att man är stressad, berättar Solveig Samefors på hemtjänsten i Korsberga.

Man misstänks för sexbrott mot yngre flicka

En man i medelåldern misstänks för sexuellt ofredande av en yngre flicka. Det ska ha skett i en bostad i Sävsjö kommun.

Fler barn föds på Höglandet - ökning med 14 procent under 2018

På BB i Eksjö har man haft fullt upp under inledningen av 2018. Barnafödandet på Höglandet har ökat med 14 procent under årets första månader jämfört med samma tid ifjol.

Boroprofilen får uppdrag i NHL-klubb

Anders ”Lillis” Johansson lämnar förbundet för NHL till nästa säsong. Boroprofilen har handplockats in som scout av Vegas Golden Knights. – Det ska bli väldigt spännande, säger han.

Man larmade om misstänkt drograttfyllerist - blev brutalt nedslagen

En man i 65-årsåldern ringde polisen efter att ha ertappat en man som troligen körde drograttfull utanför Ryd. Då misshandlades den äldre mannen av föraren och vårdas nu på sjukhus för mycket allvarliga skador.
Föraren har anhållits misstänkt för försök till dråp.

I Kännestubba spelar "alla" pingis

Byn Kännestubba i Sävsjö kommuns sydvästra delar har en gammal bordtennistradition som förra året väcktes till liv. Hela byn och mer därtill kommer till bygdegården för att spela bordtennis på onsdagskvällarna.

”Därför la vi motionen”

”Det stämmer att Moderaterna har ställt en fråga om tillsvidareanställning för barnskötare, men svaret blev negativt. Vi nöjer oss inte med det svaret, och därför skrev vi motionen”.

Götesson tillbaka i stadshuset

Ola Götesson, den förre socialchefen i Vetlanda, var för en dag tillbaka i stadshuset. Han berättade med stor entusiasm om hans nuvarande uppdrag, utvecklingschef för Kommunal utveckling.
Artikel 2 av 19
Unga män straffas för sexbrott under konserter
Tillbaka till startsidan