Trissvinsten som hon skrapade fram under morgonprogrammet blev 100 000 kronor.

– Jag hade ställt in mig på att vinsten skulle bli 100 000, och det är mycket pengar det.

– Det kändes surrealistiskt att få vara med i tv och skrapa den här trisslotten. Men jag kände mig inte speciellt nervös, berättar hon via telefon på väg hem till Eksjö från Stockholm.

Hon berättar att pengarna bland annat kommer att användas till att göra klart det sista av renoveringen på köket. Det är lite tapetsering och en hylla som ska sättas upp.

– Jag ska nog även åka iväg på någon resa och unna mig lite extra.

Med sig upp till Stockholm hade Maria sina söner Kimon och Alexander. De åkte upp redan under onsdagen och var ute och åt middag tillsammans.

Tyckte synd om sig själv

Historien kring vinstlotten är lite speciell. Maria Kjell berättar att hon hade gått och blivit sjuk och hade därför ställt in sina nyårsplaner. Hon hade två trisslotter med vinst på 30 kronor och 60 kronor som hon skulle lösa in till nya lotter.

– Min son skjutsade mig till Willys för att jag skulle handla. Lösa in lotterna och köpa en bingolott. Det var det jag hade tänkt ägna min nyårsafton åt. När jag kom hem tyckte jag synd om mig själv, satte mig i soffan och skrapade lotterna. Det var på den andra lotten jag skrapade som de tre tv-rutorna dök upp.

– Jag trodde inte att det var sant, jag blev inte ens glad. Men när jag ringde mina grabbar blev de jätteglada. Jag fattade att jag hade vunnit, men det gick inte att ta in. Jag korkade upp champagnen och tog en bild på flaskan och lotten och skickade till mina kollegor som jag driver frisersalongen med, berättar Maria.

Annons

Köper inte lotter ofta

Har du vunnit några större vinster tidigare?

–Jag köper inte lotter jätteofta. Det blir någon gång till helgen. Sen löser jag in vinstlotterna mot nya lotter så att det hålls igång. Men jag har aldrig vunnit några större vinster. Det kan kanske vara därför jag hade så svårt att förstå att jag hade vunnit.

Nyligen var det en annan trissvinnare från Eksjö. Det var Boyne Brännström och Martina Karlsson som vann 30 000 kronor i månaden under tio år.

FAKTA: Trissvinster

Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.

Vid tre TV-symbole..

FAKTA: Trissvinster

Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.

Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.

Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

KÄLLA: Svenska spel