Snöovädret gav stora trafiksvårigheter i Jönköpings län.

— Förskräckligt, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman om eftermiddagen.

25-tal olyckor uppskattar räddningstjänsterna.

Är du app-läsare? Klicka här för att följa livechatten.

Polisen uppmanade bilister att ta det lugnt i trafiken och att anpassa körningen efter väglaget.

— Än så länge har vi inte haft några personskador och därmed inga olyckor av allvarlig art. Vi får hoppas att det fortsätter så och att det värsta är över nu, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik vid 14.30-tiden.

Efter lunch började olyckorna.

12.49: Broarp, Tenhult, bil står trafikfarligt.

12.50: Skillingaryd, länsväg 152, lastbil som glidit av vägen hindrar trafiken.

12.51: Gislaved, Däckgatan, långtradare med sommardäck står i norrgående körriktning och kommer inte upp för backen. Föraren vägrar beställa bärgare.

13.03: Tillfälligt stopp på riksväg 40 vid Bottnaryd på grund av plogbilar som inte tar sig upp för en backe.

Lastbil åkte av vid Smålandia

Annons

13.22: Eksjö riksväg 40, stillastående lastbil ett par hundra meter från Broarp.

13.40: Axamo, Jönköping, riksväg 40, bil har kört in i ett vägräcke och sedan lämnat platsen.

13.48: Gislaved riksväg 26/27, lastbil i olycka vid rondellen vid Burger King-restuarangen.

14.30 En personbil har kört in i träd vid en rondell på Växjövägen genom Vrigstad. Larmet kom från SOS Alarm vid halv tre. Trafiken påverkas i båda riktningarna på väg 30 från Gamla Hjälmseryd till Vrigstad torg båda riktningarna, enligt Trafikverket.

14.39 SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka i en rondell på Södra vägen/Växjövägen, Nässjö. En personbil ska ha krockat med ett träd. Olyckan inträffade vid södra infarten. En person ska vara drabbad. Personen ska enligt de första uppgifterna vara vaken och talbar. Skadeläget är okänt. Bärgare är på väg.

15.20 15.20 En bilolycka har inträffat i Kvillsfors, strax öster om samhället på väg 47. Det visade sig vara en utländskregistrerad långtradare som kört fel. Chauffören följde sin GPS som plötsligt sa att han skulle svänga av in i skogen. Men när han gjorde det så fastnade helt enkelt ekipaget och han kom varken framåt eller bakåt. Bilen var en transport som skulle till pappersbruket i Kvillsfors.

15:40 Totalstopp på väg 40 mellan Nässjö och Eksjö, enligt vår reporter. Det har varit stora problem redan tidigare i dag på väg 40 från Lida till Broarp båda riktningarna. Det var begränsad framkomlighet och flertalet lastbilar som stod illa till i Broarpsbacken. Lössnö och moddsträngar på vägen, varnar Trafikverket.

15.45 En träd hotar att falla över Järnvägsgatan mitt i Aneby, enligt SOS Alarm

16.15 Ett larm inkommer om en trafikolycka i Hjältevad på väg 47. Enligt polisens webb var det en personbil och en lastbil som kolliderade. Det finns inga rapporter om personskador men en av de inblandade parterna ska vara upprörd och polis kallas till platsen.

Snöovädret innebär även att flera lokaltåg har ställts in.