Polisen genomförde tidigare i veckan ett planerat tillslag på ett flertal adresser i centrala Vetlanda. Tre personer som var anhållna i sin frånvaro greps och frihetsberövades i samband med tillslaget. Männen, som är mellan 30 och 40 år gamla, är hemmahörande i Vetlanda. De anhölls och har nu häktats misstänkta för bland annat grova narkotikabrott.

Tillslaget gjordes efter en tids spaning mot ett antal individer som kopplas till narkotikaärendet. Enligt vad polisen tidigare har sagt rör det sig om innehav och förmedling eller försäljning av narkotika. Brotten rubriceras som grova.

Annons

Senare samma dag greps ytterligare en person misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen är hemmahörande i Skåne. Även den mannen har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott av normalgraden.

Brotten som kvartetten misstänks för ska ha begåtts i Eksjö kommun samt Värnamo kommun och på en plats i Skåne.

Fanns flera risker

Häktningsförhandlingar mot tre av de misstänkta männen hölls i torsdags, medan den fjärde förhandlingen genomfördes under fredagsförmiddagen. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

I protokollen från häktningsförhandlingarna framhåller tingsrätten det fanns risk att de misstänkta fortsatte sina brottsliga banor om de försätts på fri fot. Tingsrätten ansåg också att det fanns risk att de misstänkta undanröjde bevis om de inte var fortsatt frihetsberövade.

För grovt narkotikabrott är det inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år, påpekar tingsrätten i protokollen.

Åtal mot de misstänkta männen ska vara väckt senast den 7 december.