Polisen gick i början av denna vecka ut med uppgifter om en grov misshandel som ska ha skett på torget i Vetlanda i fredags. Tillhygge i form av ett järnrör ska ha använts. I samband med misshandeln fördes en person till sjukhus, blödande och med huvudskador.

Två personer var misstänkta för brottet, en av dem begärdes senare under måndagen häktad. Under tisdagen hölls häktningsförhandlingen mot den mannen. Han förnekade att han gjort sig skyldig till brott och motsatte sig häktningen.

Eksjö tingsrätt valde dock att häkta mannen för grov misshandel, då rätten ansåg att det fanns risk att mannen genom att undanröja bevis, eller på annat sätt, skulle försvåra utredningen om han hade släppts på fri fot.

Ärendet rubricerades initialt som grov misshandel, enligt polisen. När häktningsframställan lämnades in under måndagen var rubriceringen dock ändrad till misshandel av normalgraden. Men Eksjö tingsrätt valde alltså att häkta mannen för grov misshandel. Enligt tingsrätten är mannen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för det grova brottet.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Åtal ska vara väckt den 16 april.

Relaterat: Man brutalt misshandlad i centrala Vetlanda