Mannen i 25-årsåldern har för polisen berättat att han vid 18-tiden på måndagskvällen först blev hotad och även slagen av en man i 45-årsåldern. Detta ska ha skett i centrala Vetlanda.

— Det ska ha varit någon form av dispyt mellan dem om en skuld, berättar Andreas Fyhr vid lokalpolisområde Höglandet.

Enligt vad som hittills framkommit ska 45-åringen ha krävt att skulden skulle betalas och även ha utdelat ett eller flera slag mot 25-åringens ansikte. Han ska även, enligt anmälan, ha gjort klart att 25-åringen kunde vänta sig mer av detta om han inte betalade sin skuld.

Annons

25-åringen fick inga större fysiska skador utan åkte därefter hem till samhället där han bor, även det ligger i Vetlanda kommun.

Hotad av fem män

Men allt var inte lugnt i och med att han kommit hem. Strax efter klockan 22 samma kväll blev 25-åringen uppsökt i sin bostad av fem för honom okända personer.

— Dessa fem är än så länge okända även för oss men de är alla misstänkta för grovt olaga hot. De ska ha riktat ett vapen som liknande en hagelbössa mot honom och sagt att han skulle betala skulden. Det finns vittnen till händelsen och vi har uppgifter om ett fordon att jobba vidare med, säger Andreas Fyhr.

Mannen i 45-årsåldern är misstänkt för misshandel och olaga hot efter den första händelsen under kvällen. Han ska inte ha varit med personligen vid det andra tillfället vid 25-åringens bostad i samhället.

Hur mycket pengar det handlar om vill polisen inte uppge i nuläget. Såväl 25-åringen som 45-åringen är kända av polisen sedan tidigare.