Strax före klockan 17.30 i onsdags fick polisen larm om att en man i 20-årsåldern blivit knivskuren på Nässjö resecentrum. Det var den knivskurne som själv ringde polisen från platsen. Han var inte allvarligt skadad men fick ändå åka till sjukhus för att få skador omsedda.

Den knivskurne mannen kunde även uppge vem som skurit honom. Kort därefter kunde polisen gripa den misstänkte på en annan plats i Nässjö. Han anhölls senare misstänkt för försök till mord och olaga hot och är ännu frihetsberövad.

Kniven avgörande

– Det faktum att en kniv har använts och sättet som kniven hanterats på gör att man kan befara att det funnits ett uppsåt, säger Roger Olsson, polisen Höglandet.

Att brottsmisstanken rör försök till mord och inte försök till dråp, trots de förhållandevis lindriga skadorna, tyder på att polisen misstänker ett mer långtgående uppsåt, uppger han vidare.

– Personerna är bekanta. Det finns sannolikt en historia bakom, men vad som föranledde detta får utredningen utvisa, säger Roger Olsson.

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Nässjö kommun. Den knivskurne mannen är från Tranås.

Under fredagen häktades Nässjöbon misstänkt för försök till mord och olaga hot. Även det brottet ska ha begåtts den 28 augusti. Men inte på resecentrum, utan Brinellgatan.

Häktningsförhandlingen vid Eksjö tingsrätt hölls inför stängda dörrar på begäran av åklagaren.

Annons

Den misstänkte mannen förnekade via sin advokat de gärningar han ställdes till svars för.

Men tingsrätten beslutade att han skulle häktas med restriktioner på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och olaga hot.