På senare tid har rykten florerat om eventuella flyktingboenden i Sävsjö kommun. I går skrev tidningen om att Sävsjö stadshotell kan bli evakueringsboende och vad tidningen erfar är även Lövängen aktuellt för att bli flyktingboende. Mikael Andersson, vd för Kognic AB, bekräftar att en verksamhetsförändring är på gång.

— Vi har tagit ett styrelsebeslut om att göra en verksamhetsförändring som redan har påbörjats. Vår ambition är att den ska vara klar inom några veckor. Mer kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger han till tidningen.

Han vill inte bekräfta att det handlar om ett flyktingboende men förändringarna gäller även de klienter som i dag vårdas på Kognic.

Annons

— Det pågår en process i kontakt med planerare i deras hemkommuner, kommenterar Andersson.

Planen är dock att behålla det 20-tal tillsvidareanställda ur personalen som i dag arbetar på Lövängen och det kan framöver till och med bli aktuellt med nyanställningar.

— De kommer passa bra in i den organisationsförändring vi genomför och har full kompetens för att kunna fortsätta arbeta i den nya verksamheten.

Andersson själv ser också förändringarna som en positiv utveckling även för Sävsjö kommun.

— Förändringar innebär alltid en utmaning och spänning och jag ser positivt på de förändringar vi gör. På sikt kan det medföra fler arbetstillfällen i kommunen och det är ju alltid positivt att kunna bidra med.