Sverige krossade Finland i Sapa arena med 9-1 på fredagskvällen. För Vetlanda BK:s lagkapten och landslagsspelaren Johan Löfstedt, slutade kvällen efter 65 minuters spel.

– Det blev en ganska tight situation i början på andra. Jag fick en smäll mot vänster knä som egentligen inte gjorde speciellt ont, men det var en obehaglig känsla och det kändes som att knäet blev instabilt, säger Löfstedt och fortsätter:

– Jag åkte ut och satte mig på bänken, fick bandage, sen när de tog av bandaget och jag kände på knäet så kändes det bra, var ingen smärta eller så och jag var nära att hoppa in och spela. Men efter en stund när jag hade stått på det började värken och då tänkte jag att det inte var värt det. Efter matchen när vi gick in i omklädningsrummet så kände jag att något var fel och att det inte var som det skulle.

Det visade sig att VBK-kaptenens främre ledband är av.

Annons

– Vi kom in och tog av skydden, sen undersökte de mig och då bekräftade de att det främre ledbandet var av.

Vad säger läkarna?

– I eftermiddag ska jag undersökas i Jönköping. Vi ska göra en magnetröntgen och jag ska träffa specialister som jag har kommit i kontakt med via Kristian Tahlin (VBK:s fystränare). Både Thalin och VBK har hjälpt mig mycket i det här.

– Jag tycker det är onödigt att spekulera och åker dit för att jag vill vara på den säkra sidan. Vi ska kolla så det inte är något annat också. Det våra läkare kunde konstatera och bekräfta är främre ledbandet. Men vi vill åka in och röntga för att se så det inte är något med korsbandet eller något annat.

Hur länge Löfstedt kommer att vara borta vet han inte när tidningen pratar med honom.

– Förhoppningsvis inte så länge, men det känns bara onödigt att spekulera. Jag vill inte göra det innan jag har gjort röntgen. Jag vill göra den innan jag spekulerar, så vi vet att det bara är ledbandet. Jag är rätt optimistisk om att jag ska kunna vara med och träna med skydd och så men som sagt, vi tänker på det sen när jag har fått det bekräftat, man blir bara besviken annars om det är något annat. Vi får vänta och se vad specialisterna säger.