Sju raka säsonger i IK Oskarshamn fick räcka. Nu har Daniel Ljungkvist, som bland annat var med och tog SM-guld med HV71 2004, bestämt sig för att lämna det hockeyallsvenska laget. Efter torsdagens segermatch mot Almtuna, där Ljungkvist för övrigt noterades för en assistpoäng, tackades han av på isen och av flera personer i och omkring IK Oskarshamn.

— Det föds inte många spelare som Ljungkvist i dag, han är unik. Han har varit en stor trygghet för mig under alla mina år här. En fantastisk hockeyspelare och människa både på och utanför isen, säger Fredrik Söderström till Barometern OT.

Ljungkvist själv säger till samma tidning:

Annons

— Det har varit en ära att spela för IKO under alla år. De kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Rent fysiskt hade jag nog kunnat spela fler säsonger, men det känns bra att sluta på topp. Jag är glad att vi slutade med en seger. För oss och för fansen.

Den 34-årige landslagsmeriterade backen passade också på att lägga ut en bild, på sig själv och sina tre barn, på Instagram. Där tackade han för åren i Oskarshamn och för fansens stöd. I anslutning till den bilden fortsatte hyllnigarna att komma – bland annat från Detroit Red Wings-proffset Johan Franzén, också han från Landsbro, som kort och gott skrev "Kungkvist".

Om Daniel Ljungkvist kommer fortsätta spela ishockey framöver är oklart för tillfället. I en intervju med tidningen i december sa Ljungkvist så här om en eventuell återkomst till Boro/Vetlanda:

— Det är klart att om det inte blir någon fortsättning med IK så är Boro ett alternativ, det har jag sagt hela tiden. Samtidigt som det är så att allting ska funka runt omkring. Men jag har inget konkret förslag från något håll just nu.