Relaterat: Starka reaktioner efter avslöjandet om S-politikern: "Jag blir förfärad"

Rashad Alasaad (S) filmas under ett möte med Expressens team på Kreta. Tidningen har i en chattkonversation med kommunpolitikern utgett sig för att vara tre syriska familjer som tagit sig till huvudstaden Aten och därifrån vill vidare till Sverige.

När man senare träffas i semesterorten Chania, erbjuder Rashad Alasaad sig att smuggla ett fyraårigt barn från Grekland till Sverige med ett lånat pass.

– Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar, säger kommunpolitikern som berättar att han tar 30 000 kronor per vuxen och 20 000 för barn.

En tid senare träffar Expressen.se Rashad Alasaad utanför hemmet i Ljungby där han konfronteras med filmen.

Expressen: Vi har fått uppgifter om att du smugglar flyktingar till Sverige mot betalning?

– Smuggla? Vad betyder smuggla?

Expressen: Att ta folk till Sverige illegalt mot betalning.

– Nej, nej. Jag har inte smugglat någon till Sverige, säger han.

Expressen förklarar att det är med tidningen Alasaad haft kontakt med i tron att det handlade om en syrisk flykting. Tidningen visar också filmen från mötet på Kreta för Rashad Alasaad som bekräftar att det är han på videon, men som förnekar att han har smugglat människor.

Annons

Några timmar därefter kontaktar Alasaad Expressen igen:

– Jag har meddelat partiet att jag lämnar politiken. Jag ångrar mig djupt, säger Rashad Alasaad, som innan avhoppet satt som ersättare i kommunfullmäktige och i kultur- och fritidsnämnden för Socialdemokraterna i Ljungby, till Expressen.

Relaterat: Starka reaktioner efter avslöjandet om S-politikern: "Jag blir förfärad"
Relaterat: Gränspolisen anmäler Ljungbypolitikern för människosmuggling