Det var i måndags morse som Tomaslundsskolans vaktmästare Joakim Asp uppmärksammade att flera, små och stora, träd var avbrutna eller avsågade. Sedan upptäcktes två snitt rakt igenom två av träpelarna på en fyrsatsgunga.

— Det är ju faktiskt något som är riktigt farligt. Ett barn kollar inte om ställningen är hel. Den springer fram, hoppar direkt upp på gungan och då kanske den hade brakat ihop och bommen träffat barn i huvudet. Det är ett obehagligt skräckscenario, säger Annika Henriksson, vikarierande parkenhetschef.

Skostorleken

Annons

Skadegörelsen ska ha skett någon gång under föregående helg. Vaktmästaren uppmärksammade fotspår på platsen som vid jämförelse med sina egna skor tror det rör sig om en person med skostorlek 42-43.

— Rönnen är avsågad ganska högt upp, på cirka en meters höjd, så jag tror att det handlar om en lite längre person. Sedan så är det väldigt fina snitt i gungställningen, och det får man inte när man handsågar. Jag tror det är gjorts med elmaskin.

Rasta hunden

Henriksson önskar att om någon sett något, som kan ha med händelsen att göra, att ta kontakt med polisen. Hon vill även uppmana Vetlandabor att röra sig i skol- och förskoleområden.

— Jag tror att många tror att man inte får gå in på skolområden. Så är det inte, säger hon, och fortsätter:

— Gå mer än gärna förbi där och har man en hund får man gärna rasta hunden där, bara man tar upp hundskit efter sig. Det är bra om det blir cirkulation på folk.

LÄS MER: Stor förödelse på skola

LÄS MER: Så upptäcktes stölden