Lions vårmarknad har funnits i många år men nu på lördag ersätts den med Lions Barnens dag.

– Lions satsar i år stort på aktiviteter som vänder sig till barnen och nettot går tillbaka till barn och ungdom i Vetlanda kommun, berättar Sandra Timm.

I år är det Fotbollsskolan som blir mottagare och bidraget kommer att användas vid sommarens aktiviteter. Största nyheten för året är scenen på torget.

Stor scen

– Jag tycker att det saknats något liknande tidigare och jag hoppas att folk ska uppskatta det, säger hon.

Vad blir då skillnaden mot tidigare vårmarknader? Tivoli blir det som vanligt men inget pariserhjul och heller inte karuseller för ungdomar och vuxna. Istället är det fokus på de mindre barnen.

– För första gången har vi en stor scen, inte det lilla vid caféet. Det blir olika uppträdanden på scenen.

Dansgruppen Classic Stars drar igång evenemanget på morgonen. Trollkarlen Magic Kjell tar över. Även folkdanslaget och Squaredance Highland Grand Dancers framträder. Modevisning blir det också, av barn för barn. Barnkören Ung Ton och Glad Ton framträder och dagen avslutas med att Talangstjärnan Gustav Wigelius går upp på scenen.

Upplevelselotteri

Det blir också ponnyridning och loppis.

– Naturligtvis finns lotterierna, serveringen och det traditionella tufftufftåget kvar, säger Sandra Timm.

– En nyhet för i år är upplevelselotteriet, där man bland annat kan vinna en bowlingupplevelse, kanottur och guldvaskning. Vi vill verkligen förnya oss och jag hoppas att invånarna uppskattar det, säger Sandra Timm som nu hoppas att vädret är med arrangörerna.

Annons