När de 12-åriga tvillingbröderna Linus och Robin Leonardzon inte hade något att göra under inledningen av sommarlovet kom de plötsligt på idén att bygga och sälja sina egna bostäder för djur. Det som från början var tänkt att bli ett småskaligt projekt för att få ihop glasspengar har nu fått stor spridning på sociala medier.

– Vi har sett och byggt liknande holkar tidigare. Först provade vi på att snickra egna fågelholkar. Sedan fortsatte vi med fladdermusholkar och insektshotell, förklarar bröderna.

Bygger för djuren

Efter att de, med sina föräldrars hjälp, lade ut sina djurbostäder till försäljning i olika Facebookgrupper har de fått mycket positiv respons.

– Många tycker det är roligt. Vi har fått mycket likes på Facebook, säger Linus.

När försäljningen började gå så pass bra att glasspengarna lades på hög började de fundera på vad de skulle göra för pengarna. För att Linus och Robin skulle kunna spara det de tjänat ihop valde föräldrarna att skänka en summa, motsvarande den killarna har fått in, till ett katthem och Djurens vänner som uppmuntran.

– Vi båda är djurintresserade och tycker det känns bra att hjälpa djur som har det svårt. Speciellt nu med tanke på värmen, konstaterar Robin.

Bara början

Tvillingbröderna tycker det är roligt att vara ute och syssla med sina olika byggprojekt. Därför planerar varken Linus eller Robin att sluta tillverka fågelholkar, fladdermusholkar och insektshotell, när skolan drar igång igen. Istället tänker de snickra på helger och lov då det finns det över. Linus har fått sådan mersmak att framtiden redan är utstakad.

Annons

– Jag vill jobba med att bygga åt djur när jag blir äldre, säger han.