Turneringen pågår mellan 14 och 18 februari och Sverige möter Finland, Schweiz, Tjeckien och Tyskland. En spelare som finns med i Sveriges trupp är Linus Karlsson som på kort tid tagit stora kliv i sin hockeykarriär. Inför säsongen tog forwarden steget från Boro/Vetlanda till Karlskrona HK med hopp om att någon gång ta klivet upp i A-laget. Men det har redan blivit SHL-debut och mer därtill. Med 10 matcher och en assist i högsta serien får Linus Karlsson nu dra på sig landslagströjan för första gången.

I en intervju med VP-sporten förra veckan berättade KHK:s sportchef Patric Larsson att han räknar med att andra klubbar kommer att rycka i 19-åringen, men att Karlskrona vill behålla sin talang.

– Han konkurrerar om platserna lika mycket som alla andra och även om han inte alltid är med i laget så är han alltid på tapeten. Jag är jätteintresserad av att behålla honom till nästa säsong, sa Patric Larsson, och menade att Karlsson har sin hockeyframtid i sina egna händer.

– Förbättrar Linus fysiken och skridskoåkningen så är det han själv som bestämmer hur långt han vill gå, det avgör han själv.