Det är hockey mest hela tiden för Eksjöfostrade Linnéa Andersson. 17 år gammal ser den lovande backen ut att gå en mycket spännande framtid till mötes.

Fakta: Linnéa Andersson

Namn: Linnéa Andersson.

Ålder: 17 år.

Klubb: HV71.

Moderklubb: Eksjö HC.

Posit..

Fakta: Linnéa Andersson

Namn: Linnéa Andersson.

Ålder: 17 år.

Klubb: HV71.

Moderklubb: Eksjö HC.

Position: Back.

Intressen: Förutom hockeyn, så är det fotboll och att umgås med vänner.

Till vardags spelar hon i HV71:s framgångsrika damlag som verkar ha etablerat sig i Riksserien.

– Jättekul att vi har kommit så långt som vi faktiskt har gjort. Vi har en fin sammanhållning i laget och tar hand om varandra. Jag tror det är en del av förklaringen och en viktig bit om man ska vara framgångsrik, förklarar Linnéa Andersson.

– Vi är nykomlingar och jag tycker det syns på placeringen att vi håller på den här nivån. För egen del har det känts helt okej. Det går fort men är väldigt roligt. Spelarna är mycket snabbare och individuellt skickligare än i den näst högsta serien, fortsätter Andersson.

Debuterade i landslaget

HV71 har många klasslirare i truppen den här säsongen, och flera utländska spelare; två spelare kommer från Kanada, men det finns även en norska, en finländska och en tjej från USA i laget. Ytterligare en amerikanska, Emma Stauber, lämnade nyligen klubben och åkte hem till USA igen.

Annons

Fakta: Fem snabba

V Zlatan Ibrahimovic - Peter Forsberg

OS - JVM V

Eksjö HC - HV71 V

V Back - forward

..

Fakta: Fem snabba

V Zlatan Ibrahimovic - Peter Forsberg

OS - JVM V

Eksjö HC - HV71 V

V Back - forward

David Petrasek - Johan Davidsson V

Linnéa Andersson fick för några veckor sedan dra på sig landslagströjan för första gången då hon blev uttagen till en fyrnationsturnering för U18-landslaget i ryska Dmitrov.

– Det var otroligt kul att få följa med och jag tror knappt att jag har fattat det. Ryssland var annorlunda. Maten var lite enformig och så var det väldigt kallt.

8–15 januari nästa år spelas JVM i Kanada.

– Jag vet inte hur mina chanser ser ut att komma med där. Det skulle verkligen vara en upplevelse att bli uttagen och mäta sig med de bästa. Det hade varit en dröm, säger Linnéa Andersson.

Tränar med J18

Andersson är 17 år gammal och är med det yngst i hela HV71:s damlag tillsammans med reservmålvakten Lina Jansson. Inför den här säsongen flyttade Eksjötjejen hemifrån.

– Jag hade inte kunnat träna så mycket som jag gör nu om jag hade bott kvar hemma. Jag ville fortsätta satsa och var mer eller mindre tvungen att flytta.

Den lovande 17-åringen kör dessutom extra med HV71:s J18-lag två gånger i veckan.

– De är väldigt duktiga och de fokuserar även mycket på individuell utveckling och då får jag möjlighet att fokusera på det jag behöver träna på.

– Min styrka är skridskoåkningen och jag har alltid gillat att åka skridskor. Jag behöver bli bättre på att ha mer kontroll, både över pucken och olika situationer. Då kommer jag att bli ännu bättre...